Tır Şoförlerinin 'Kaçak Mazot' Eylemi

Hatay’da kaçak mazota izin verilmediği için TIR şoförleri, 2 saat kontak kapatarak Antakya-İskenderun karayolunu trafiğe kapattılar.

Tır Şoförlerinin 'Kaçak Mazot' Eylemi

Bugün sabah saatlerinde Antakya-İskenderun yolu Maraşboğazı Mahallesi’nde çift yönlü yolu trafiğe kapatan TIR şoförleri, kaçak mazot için kurulan kontrol noktasına gelerek eylem yaptılar. TIR şoförleri, "Türk mazotunun litresini 4.49 TL'den alacak gücümüz yok. Evimizi geçindiremeyecek duruma geldik. Devlet bize çıkar yol göstersin. İş yapamaz hale geldik. Bizler mecbur olmasak başka illerden gelip burada kaçak mazotla ne işimiz olur. Ama mecburuz. Türk mazotuna gücümüz yetmiyor. Ev geçindiriyoruz, bizim de evlatlarımız okuyor. İlla gidip hırsızlık mı yapalım evimizi geçindirmek için. Yetkililer indirsin mazot fiyatlarını, biz de gelip buradan kaçak mazot almayalım" dediler

Yolu çift yönlü trafiğe kapatan TIR şoförleri, ambulanslara dahi yol vermeyerek trafikteki sürücülere zor anlar yaşattılar. Şoförlerin güvenlik güçlerinin yolun açılması uyarılarını dikkate almaması üzerine olay yerine jandarma ve çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Ekipler, kontrollü bir şekilde yolun trafiğe açılmasını sağladı.
Kaynak: İHA