Spil Dağı'nda Haberleşme Yarışması

Telsiz Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Manisa şžubesi üyeleri, Spil DağŸı'nın 1300 metre yüksekliğŸindeki Atalanı mevkisinde telsizle haberleşŸme yarışŸması ve afet haberleşŸme eğŸitim kampı düzenledi.

TRAC Manisa şžube BaşŸkanı Bahatin ǖzer, yarışŸmanın çevre ülkelerdeki amatör telsizcilerin de katılımıyla bu yıl 11. kez düzenlendiğŸini, amacın en uzak mesafeyle en çok konuşŸmayı sağŸlamak olduğŸunu belirtti.

Manisa genelinde yaklaşŸık 400 amatör telsizcinin bulunduğŸunu belirten ǖzer, Spil DağŸı zirvesindeki yarışŸmanın 2 gün süreceğŸini kaydetti.

YarışŸmanın yanı sıra eğŸitim kampı da düzenleneceğŸini kaydeden ǖzer, kampa Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), Manisa AKUT, Afet ve Acil Durum (AFAD) İl MüdürlüğŸü ve Manisa BüyükşŸehir Belediyesi İtfaiye MüdürlüğŸü ekiplerinin de katıldığŸını dile getirdi.
Afet haberleşŸme eğŸitimi öneminin Soma faciasında bir kez daha ortaya çıktığŸını belirten Bahatin ǖzer, etkinlik ile amatör telsizcilerin bilgi edineceğŸini ve tecrübe kazanacağŸını dile getirdi.

 
Kaynak: AA