Hatay'dan Kısa Kısa

Dörtyol Belediye BaşŸkanı YaşŸar Toksoy, Hatay'ın anavatana katılışŸının 75. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Toksoy, yayımladağŸı mesajda, Hatay meselesinin siyasi ve diplomatik bir başŸarı olarak tarihte yer aldığŸını belirtti.

Büyük Atatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" şŸiarı üzerinde şŸekillenen dışŸ politika anlayışŸının Türkiye'ye şŸüphesiz ciddi kazanımlar sağŸladığŸını ifade eden Toksoy, şŸöyle devam etti:
"Bu kazanımlardan biri de gelişŸtirilen stratejiler kararlı ve tavizsiz bir şŸekilde yürütülen akılcı politikalar sayesinde Hatay'ın anavatana katılması olmuşŸtur. Dolayısıyla Hatay'ın Anavatana katılmasının siyasi ve diplomatik bir başŸarı olarak da tarihimizde özel bir yeri bulunmaktadır. Bu vesileyle, zaferle sonuçlanmasında büyük pay sahibi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Hatay CumhurbaşŸkanı Tayfur Sökmen'i rahmet ve minnetle yad ediyorum."
- Payas Kaymakamından İncelemeler
Payas Kaymakamı İrfan Demiröz, 2. Organize Sanayi BaşŸkanlığŸının yapımını üstlendiğŸi, Payas 100| Yıl Ortaokulu bahçesinde yapımı davam etmekte olan 10 derslik anaokulunun inşŸaatında incelemelerde bulundu.
Demiröz, inclemelerin ardından yaptığŸı değŸerledirmede, hızla devam eden okul inşŸaatının 2014-2015 eğŸitim yılına yetişŸtirmeye çalışŸtıklarını bildirdi.
Okul öncesi eğŸitimin yaygınlaşŸtırılması için yoğŸun bir gayret sarf ettiklerini ifade eden Demiröz, amaçlarının okul öncesi eğŸitimi yaygınlaşŸtırarak toplumda ferkındalk düzeyini yükseltmek olduğŸunu kaydetti.

 
Kaynak: AA