Göksu Çayı Atık Sulardan Arındırılıyor

Göksun Belediye BaşŸkanı Hüseyin CoşŸkun Aydın, BüyükşŸehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Uzunlar ve KASKİ Kanal-Atıksu Daire BaşŸkanı LJetin HurşŸitoğŸlu ile ilçe merkezinden geçen Göksu, Törbüzek ve Kömürsuyu LJaylarında incelemelerde bulundu.

Aydın, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, ilçe merkezinden geçen Göksu LJayının ıslah çalışŸmalarının ağŸustos ayı içinde başŸlayacağŸını yıl sonuna kadar tamamlanacağŸını söyledi.
Seçim kampanyalarında çayları kanalizasyonun bağŸlantılarından arındırılarak eski berraklığŸına kavuşŸturacakların sözünü verdiklerini anımsatan Aydın, şŸunları kaydetti:
"İlçe merkezimizden geçen Göksu, Törbüzek ve Kömürsuyu LJaylarına, çevre açısından da son derece tehlikeli olan ve halkımızı sıkıntıya sokan kanalizasyon bağŸlantılarının olduğŸunu biliyoruz. Mart ayında yapılan yerel seçim kampanyalarımızda bu durumdan rahatsız olduğŸumuzu ve bu çayları eski berrak haline getirmek için çalışŸma yapacağŸımız sözünü vermişŸtik. Tabi biz bu çalışŸmayı 2015 ve 2016 yıllarında yapmayı planlıyorduk. Ancak KASKİ Genel MüdürlüğŸümüz süratle işŸe başŸlayıp arıtma ve ıslah çalışŸmalarına ağŸustos ayı içinde başŸlama kararı aldı."
Göksun kanalizasyon sisteminin yüzde 60'ının aktığŸı Göksun LJayındaki çalışŸmaların yılsonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğŸini dile getiren Aydın, büyükşŸehir yetkililerine teşŸekkür etti.
KASKİ Genel Müdürü Mustafa Uzunlar ise acil eylem planı çerçevesinde tüm imkanları seferber ederek Göksun'da içme suyu sorunlarını gidermeyi amaçladıklarını söyledi.
Uzunlar, KASKİ olarak zaman kaybetmeden çalışŸmalara biran önce başŸlayıp Göksun halkına tamamen sağŸlıklı ve temiz bir çevre sunmayı görev bildiklerini sözlerine ekledi.
 
Kaynak: AA