Burhaniye Turizminde Ramazan Durgunluğu

Balıkesir’in Turistik Burhaniye ilçesinde, Ramazan ayının son yıllarda yaz aylarına denk gelmesi, genelde yerli turiste hizmet veren sahil beldelerini olumsuz etkiliyor.

Burhaniye Turizminde Ramazan Durgunluğu
Bu durumdan ekonomik anlamda olumsuz etkilenen turizm beldelerinden bir tanesi de Burhaniye ilçesi oldu.
Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu Erkan Bildirici, Ramazan ayı boyunca Burhaniye'de düşüş olduğunu ve Haziran ile Temmuz aylarında otel, motel, pansiyonların doluluk oranı beklentilerin altında gerçekleştiği söyledi.

Temmuz sonu ve Ağustos aylarında Burhaniye ve Körfezde turist sayısında azalma olmayacağını ifade eden Bildirici, Ramazan ayı nedeniyle iç pazarda düşüş yaşanmayacağına işaret etti. Bildirici, yaklaşık 3 bin 800 olan yatak sayısının yüzde 90’a yakınının neredeyse dolu olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Ramazan ayının Burhaniye'de turizme hizmet veren işletmeleri olumsuz etkilediğini ifade eden Bildirici, “Burhaniye maalesef yerli turiste yönelik hizmet veren bir ilçedir. Hal böyle olunca Burhaniye'nin Ramazan ayından olumsuz etkilenmesi gayet doğaldır. Ramazan aylarında yerli ve yabancı turist getirmeye yönelik projeler üretmek zorundayız diye düşünüyorum” dedi.

Bildirici, üniversite sınavlarının üçe bölünmesi ve SBS gibi sınavların yaza denk gelmesi nedeniyle okullar kapandıktan sonraki durgun geçen dönemin Ramazan ayında da iç turizm açısından süreceğini söyledi.

Bildirici, Türk tatilcilere, bugünkü şartlarda yabancı turiste uygulanan fiyattan daha uygun fiyata tatil yapma şansı sunulması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: İHA