Burhaniye’nin Kent Arşivi Tarihe İşık Tutuyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, geçmişe ışık tutan, tarihin sarı sayfalarından günümüz insanlığına önemli bir bilgi aktaran Burhaniye Belediyesi Kent Arşivi, gün geçtikçe büyüyüp gelişiyor ve Burhaniye’nin tarihi ile ilgili şimdiye ve geleceğe, geçmişi aktarıyor.

Burhaniye’nin Kent Arşivi Tarihe İşık Tutuyor

Önem taşıyan bir görevi en iyi şekilde sürdürmeye devam eden Burhaniye Belediyesi Kent Arşivi’ne duyarlı vatandaşlarımızdan yardım gelemeye devam ediyor. Burhaniye’nin tarihi ile ilgili gerek fotoğraf olsun, gerek belge olsun, gerekse bir gazete sayfası olsun vatandaşlarımız tarafından kent arşivine bağışlanarak, geçmişe ışık olmaya devam ediyorlar. Son olarak geçtiğimiz yıllarda “Burhaniye’nin Tarihi Yapıları” adlı kitabı Burhaniyelilere hediye eden Sercan Sağlam, Burhaniye Belediyesi Kent Arşivine tarih ile ilgili çok önemli belge ve fotoğrafları bağışladı. Tamamen kendi araştırmaları sonucu ulaştığı Burhaniye’nin tarihinden; Burhaniye’deki Tarihi yapıların tescil fişleri, Burhaniye’nin Tarihi yolları ve köprüleri ile ilgili fotoğraf ve bilgileri, Burhaniye’de milli mücadele sırasında ve daha sonra ki dönemlerde kullanılan silahların bilgileri ve Necdet Tosun Sokaktaki tarihi hamamın fotoğraflarının yanı sıra Ören Tepede yer alan Asker Mezarı başındaki kitabenin Osmanlıdan Türkçe ’ye çevirisini yapan Sercan Sağlam elindeki tarih açısından önem arz eden bu belgeleri Burhaniye Belediyesi Kent Arşivi Sorumlusu Ender Kurt’a teslim etti.

Bu gibi önemli bilgileri Kent Arşiviyle paylaşan Sağlam’a teşekkürlerini sunan Kent Arşivi Sorumlusu Ender Kurt, “Vatandaşlarımız bilgi almak istedikleri her zaman Burhaniye Belediye’sine gelerek Kent Arşivimizi ziyaret edebilir. Ayrıca bu gibi ellerinde tarihi fotoğraf veya belge olan vatandaşlarımız da asılları olmasa bile kopyalarını Kent Arşivimize bağışlayarak yardımda bulunabilirler” dedi.

Kaynak: İHA