Yatağan'da, Rekabet Kurulu Kararına Tepki

Rekabet Kurulu'nun Yatağan Termik Santrali'nin özelleştirilmesiyle ilgili kararını açıklaması üzerine bir grup işçi, AK Parti İlçe Başkanlığı önünde eylem yaptı.

Yatağan Termik Santrali ve Güney Ege Linyitleri İşletmesi bünyesinde çalışan Tes-İş ve Maden-İş sendikalarına üye işçiler, Rekabet Kurulu'nun, Yatağan Termik Santrali ve bu santrale bağlı taşınır ve taşınmazlar ile ilgili maden sahalarının özelleştirilmesi kapsamında, teklif sahipleri tarafından devralınmasına izin verilmesinde sakınca bulunmadığına dair kararına tepki gösterdi.
AK Parti İlçe Başkanlığı'na yürüyen işçiler, parti binası önüne siyah çelenk bıraktı. İşçiler, daha sonra yanlarında getirdikleri ampulleri bina önüne atarak kırdı.
Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerine sadece iktidarın değil, yerel siyasetçilerin de ihanet ettiğini öne sürdü.
Düzenledikleri eylemle siyasetçileri uyarmak istediklerini ifade eden Erçelik, "Siyasetçiler bizimle birlikte yaşıyorlarsa Yatağan'a ihanet etmeyeceklerse yedikleri buradansa cenazeleri buradan kalkıyorsa ihanet etmemeleri gerekiyor. Bu siyasi partiden istifa etmeleri gerekiyor" dedi.

Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin de 2014 yerel seçimleri öncesinde Marmaris'te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmede, Erdoğan'ın Muğla'daki termik santrallerin özelleştirme ihaleleri için değerinde teklif verilmezse iptal edeceğini söylediğini kaydetti.

Rekabet Kurulu kararının da açıklanmasıyla artık sözün iktidarda olduğunu belirten Girgin, şöyle konuştu:
"3 santral 3 milyar 760 milyon dolara satılmıştır. Kurumun maliyetleri, Yatağan ve Milas'ta 50 yıl boyunca yetecek kömür rezervi, Kemerköy Limanı, arsalar, araziler, atölyeler, idari binalar, Yatağan'da her kesimin faydalanmış olduğu sosyal siteler ve Milas da dahil olmak üzere bin 350 lojman. Başbakan gerçekten değerinde teklif verilmezse iptal edilir diyorsa 3 milyar 760 milyon dolara üç santralin bütün taşınmazlarıyla peşkeş mi olduğunu, satış mı olduğunu, özelleştirme mi olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."
Rekabet Kurulu, Yatağan Termik Santrali ve bu santrale bağlı taşınır ve taşınmazlar ile ilgili maden sahalarının özelleştirilmesi kapsamında bahse konu varlıkların, teklif sahiplerinden Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ, Elsan Elektrik Gereçleri AŞ veya Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ tarafından devralınmasına izin verilmesinde sakınca bulunmadığına dair kararını dün açıklamıştı.
Kaynak: AA