Seydişehir Kuğulu Vadisi Bölge Turizmine Kazandırılıyor

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir-Antalya karayolunda yer alan Kuğulu Vadisi'nin, gelecekte bölgenin önemli turistik alanlarından birisi haline geleceğini söyledi.

Tutal, yaptığı konuşmada, Seydişehir'in tüm doğal güzellikleri bünyesinde topladığını söyledi.

Seçim beyannamesinde söz verdikleri projelerden birisi olan Kuğulu Vadisi Projesi'nde çalışmaların devam ettiğini belirten Tutal, 131 hektar alanda jeolojik, jeoteknik etüt ve sondaj çalışmalarına başlandığını ifade etti.

KOP, DSİ ve Konya Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalar yaptıktan sonra vadiye son şeklin verilerek, Büyükşehir Belediye Meclisine sunulacağını dile getiren Tutal, şunları kaydetti:
"Seydişehir-Antalya karayolu güzergahında yer alan Kuğulu Vadisi gelecekte bölgenin önemli turistik alanlarından birisi haline gelecek. Seydişehir'i aşan bölgesel bir proje olacak. Bölgemizin ekonomik olarak kalkınmasına katkı sağlayacak, tabiatla uyumlu bir projeyi hayata geçireceğiz. Burada vatandaşların dinlenip huzur bulacağı bir ortamın yanı sıra yöresel ürünler de satılacak. Seydişehir'e gelen bir turistin görmek isteyeceği vadi içerisinde, su sporları göleti, lokanta ve oteller, yürüyüş yolları, gezi treni, balık avı sporları gibi projemiz var. Keşfedilmeyi bekleyen önemli değeri canlandırıp turizme kazandıracağız."
Kaynak: AA