Şehit Madenci Kızı Sıla’nın Hayali Savcı Olmak

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden Gafur Şengazi’nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit Madenci Kızı Sıla’nın Hayali Savcı Olmak
Ziyarete MHP’li Akçay ile maden şehidi Gafur Şengazi’nin kızı küçük Sıla arasındaki diyalog damgasını vurdu. Karnesindeki tüm derslerinin pekiyi olduğunu gösteren Sıla, Akçay’ın "Neden savcı olacaksın?" sorusuna şöyle karşılık verdi: "Babamın ölümüne sebep olanlar dışarıda ellerini kollarını sallayarak geziyor. Büyüyünce savcı olup hepsini yakalayacağım." Küçük Sıla’nın babası Gafur Şengazi’nin adının yazılı olduğu bareti başına takarak MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay’a "Ne olur amca babama bunu yapanların peşini bırakmayın" demesi Şengazi Ailesini ve ziyaretçileri gözyaşına boğdu.

Taziye sonrası evden ayrılan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ı kapıya kadar uğurlayan Sıla, Akçay’a sarılarak, "Ne olur tekrar gelin amca. Ben sizi çok sevdim" ifadelerini kullandı. MHP’li Akçay ile arkadaşları, duygulandı.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Soma’daki maden faciasının siyaset, iş adamı ve bürokrat olmak üzere üç ayağı olduğunu belirterek "Bu üç faktör bir araya gelmeseydi bu facia yaşanmazdı. Soma’da yaşanan maden kazasıyla ilgili bir araştırma komisyonu kuruldu. Ben de Soma Araştırma Komisyonu üyesiyim. Bu ve bundan önceki kazaların sonuna kadar üzerine gidip sorumluların adalet önünde hesap vermesi için ne gerekiyorsa yapacağım” dedi.

Kaynak: İHA