Hamamönü’ndeki Stantlar Avm Gibi

Altındağ Belediyesi tarafından her yıl Ramazan ayında Hamamönü’ne kurulan stantlar oldukça ilgi çekiyor.

Hamamönü’ndeki Stantlar Avm Gibi

El emeği göz nuru ürünlerin satıldığı yaklaşık 50 stant, tarihi bölgeyi ziyaret edenlerden de büyük ilgi görüyor. Gerek Altındağ’dan gerek Ankara’dan gerekse Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen vatandaşlar, soluğu Hamamönü’nde alıyor.

Açtığı stantta cam bardaklara yazı yazan Şükrü Caba, havaların sıcak olmasına rağmen satış yapabildiklerinin altını çizdi. Caba, Hamamönü’nü stantlarının Ankara’daki birçok pazara oranla daha canlı olduğunu belirterek satışların iyi gittiğini söyledi.

Bölgeye turistlerin deilgi gösterdiğini ifade eden Caba, bu stantlarla birlikte Hamamönü’nün alışveriş merkezi haline geldiğinikaydetti.

Caba, kendilerine bu imkânı sunan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye de teşekkür etti.

ESNAFTAN HAMAMÖNÜ’NE ÖVGÜLER
Gülcan Hokka da Hamamönü stantlarında doğal sabun satışı yapıyor. Özellikle kadınların büyük ilgi gösterdiği bu stantta, üzüm çekirdeği, gül yaprağı, defne, zeytinyağı, yosun, zerdeçal ve arı poleni gibi doğal sabunlar bulunuyor. Bu sabunların birçok cilt hastalığına iyi geldiğini hatırlatan Gülcan Hokka “Eminim ki bu standı başka bir yerde açsaydım bu kadar kazanç sağlayamayacaktım. Hamamönü, hem tarihi hem de ticari açıdan Ankara’da çok önemli bir bölge. Hamamönü, ticaret için akla gelen ilk yerlerden biri” dedi.

El yapımı kafes satışı yapan Berrin Uzunçay da Hamamönü’nün sadece Ramazan ayında değil yıl boyunca büyük ilgi gördüğünü dile getirdi. Ürünlerini bu stantlarda pazarladıklarını aktaran Uzunçay, “Hamamönü Ankara’nın büyük bir eksikliğini gideriyor” dedi.

Uzunçay, Hamamönü’nün ticaret için en uygun yerlerden biri olduğunu, bölgenin Başkan Tiryaki ile büyük değer kazandığını vurguladı

Kaynak: İHA