Genelev çalışanları isyan etti!

İzmir’in Konak İlçesi Tepecik Semti’ndeki genelevde çalışan hayat kadınları, genelevin bulunduğu sokaktaki seyyar satıcıların, müşterilerine zorla ellerindeki ürünlerden satmaya çalıştığını, bu nedenle de müşterilerin korkup geneleve giremediğini öne sürerek eylem yaptı.

Genelev çalışanları isyan etti!
Tepecik Semti’ndeki genelevin girişinde bugün saat 13.00 sıralarında toplanan bir grup hayat kadını, alkışlarla eylem yaptı.

Genelevin bulunduğu sokaktaki seyyar satıcıların, hayat kadınlarıyla birlikte olmak için geneleve girmek üzere sokağı kullanan kişilere zorla parfüm ve kıyafet gibi ürünlerden satmaya çalıştıklarını, müşterilerin de korkup geneleve girmekten vazgeçtiğini savunan hayat kadınları, özel güvenlik görevlilerinin seyyar satıcılarla mücadele edemediklerini belirtip tepki gösterdi.

Sokağın seyyar satıcılarından temizlenmesini isteyen hayat kadınları bir süre eylemlerine devam etti. Geneleve gelen bir emniyet amiri, hayat kadınlarından aralarından temsilci seçmelerini ve sorunları kendine aktarmalarını istedi. Bunun üzerine, 5 kişilik temsilci oluşturan hayat kadınları eylemlerine son verdi.