Çat Camilerinde Çocuk Coşkusu

Erzurum’un Çat İlçe Müftülüğünce tüm camilerde 3 kur halinde açılan 2014 yılı Yaz Kur’an kurslarının 11 Temmuz’da son bulacak ilk etabı yoğun katılımla devam ediyor.

Çat Camilerinde Çocuk Coşkusu
İlçe Müftülüğüne bağlı merkez, köy ve mezra camilerinde açılan kurslarda cami görevlileri olarak İmam-Hatipler ve Kur’an Kursu Öğreticileri görev alıyor.
2014 yılı Yaz Kur’an Kursları hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç, 23 Haziran 2014 tarihinde başlayan ve 3 dönem halinde sürecek olan kursların ilk döneminin 11 Temmuz’da sona ereceğini, ikinci dönemin 14 Temmuz-1 Ağustos, üçüncü dönemin ise 4 Ağustos-22 Ağustos 2014 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirtti.

Çat İlçesinde okulların tatil edilmesiyle çocukların camilerde açılan Yaz Kur’an Kurslarına yoğun rağbet göstermelerinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Müftü Kılıç, iki ay sürecek olan kurslarda öğrencilere Kur’an-ı Kerim derslerinin yanı sıra Temel Dini Bilgiler derslerinin de verildiğini belirtti.

Kurslarda takip edilen kaynak eserlerin ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm kursiyerlere ücretsiz olarak dağıtıldığını vurgulayan Kılıç, kurslarda öğrencilere yönelik sosyal-kültürel faaliyetlerle birlikte sportif etkinliklere de yer verildiğini açıkladı.

Yaz Kur’an Kurslarının çocuklar için çok önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Müftü Kılıç, “İki aylık süreçte çocuklar, Kur’an-ı Kerim okuma ve dini bilgiler konularında önemli mesafe kat edeceklerdir. Dolayısıyla ebeveynler, çocuklarını söz konusu kurslara yönlendirme noktasında önemli sorumluluk taşımaktadır. Çat İlçe genelinde kendilerine en yakın camide açılan Yaz Kur’an Kursuna çocuklarını kayıt yaptırabilirler. Kurslara devam eden öğrencilere başarılar diliyor; ebeveynlerini duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA