Başkan Üzülmez, Çiğ Beslenme Uzmanını Ziyaret Etti

Arslanbey bölgesinde bir dizi inceleme ve temaslarda bulunan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, çiğ beslenme üzerine faaliyetleriyle tanınan Şef Mehmet Ak’ı da organik çiftliğinde ziyaret etti.

Başkan Üzülmez, Çiğ Beslenme Uzmanını Ziyaret Etti

Çocukluğunu ve gençliğini geçirdiği bölge olan Samanlı Dağı’nın yamacında bulunan Arslanbey bölgesinde arazi çalışması yaptı. Arazi çalışması sırasında Kilisedüzü mevkiinde organik çiftliğinde çiğ beslenme üzerine faaliyetlerde bulunan Şef Mehmet Ak’ın işletmesinde mola veren Başkan Üzülmez, şefin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Çiğ sebzelerin enzim bakımından zenginliğinden bahseden Şef Ak, “Biz eşsiz doğa güzelliğine sahip bu bölgede çiğ beslenme üzerine bir dizi çalışmalar içindeyiz. Bu çalışmalarımızı yabancı ülkelerden gelen konularımızla birlikte gerçekleştiriyoruz. İnsanların sağlıklı olmasını ve ideal kilolarında bulunmaları için gerekli beslenme tekniklerini ve uygulamalarını yerinde görme imkanı buldukları bu çiftliğimiz herkese açık” dedi.

Cevizden yaptığı içli köfteyi, ketenden yaptığı ekmeği ve kabaktan yapılan hamburger gibi çeşitli gıdaları Başkan Üzülmez’e tanıtan Şef Ak, çiftlikte çalışıp beslenme tekniklerini öğrenen Kanadalı ve Amerikalı öğrencilerle de tanıştı. Çiftlikte kıl çadırları da gezen Başkan Üzülmez, kendi doğal yaşam alanında kendine özgü yiyecekler üreten Şef Mehmet Ak ile bölge turizmine katkı verecek çalışmalarla ile ilgili görüş alış verişinde de bulundu.
Kaynak: İHA