Ünal’dan ‘muvafakatname’ Çağrısı

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Altınordu-Ulubey-Gürgentepe ve Gölköy karayolunun tamamlanması için bu güzergahta bulunan arazi sahiplerinin muvafakat vermesi gerektiğini belirterek, “Muvafakatname ne kadar hızlı verilirse yol o kadar hızlı biter” dedi.

Ünal’dan ‘muvafakatname’ Çağrısı

Ünal, yaptığı açıklamada, söz konusu karayolunda genişletme çalışmalarının 2005 yılından bu yana parça parça yapıldığını söyledi.

Yolun alternatifinin olmadığı için trafiği kapatıp çalışma yapılmadığını belirten Ünal, “Bu güzergahın genişletilerek sıcak asfalt ile kaplanması çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Ancak bazı noktalarda vatandaşların muvafakatname (onay) vermediğini öğrendik. Yani kamulaştırma meselesi var. Nerede yol var ise maalesef bu sorunu yaşıyoruz. Vatandaşımız daha çok yardımcı olmasını bekliyoruz. Çünkü mahkeme süreci ile anlaşıp rakamın tespit edilmesi zaman alıyor. Ne kadar hızlı kamulaştırma yapılırsa, muvafakatname verilirse bu çalışmanın daha hızla yapılma imkanı var. Yani vatandaş önceden muvafakatname verirse çalışmalar daha erken başlar ve daha hızlı devam eder. Mesafe aldık ama tamamlanamadı. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da konuyu takip ettiğini görüyorum. Bu yol bizim için çok önemli, takibini de elbette bizler yapacağız. İnşallah çalışmalar kaldığı yerden hızlı bir şekilde devam edecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA