Tepebaşı’nda Bir Çevreci Uygulama Daha

Tepebaşı Belediyesi tarafından kentin çeşitli noktalarına konulmaya başlanılan güneş enerjisi ile çalışan şarj istasyonları, akıllı telefonlar ve tabletlerinin bataryaları biten vatandaşların imdadına yetişiyor.

Tepebaşı’nda Bir Çevreci Uygulama Daha

Teknolojiyi yakından takip ederek vatandaşların belediye hizmetlerine daha hızlı ve sorunsuz ulaşabilmesini sağlayan Tepebaşı Belediyesi, önemli bir çalışmaya daha imza attı.

Yapılan açıklamaya göre; artık dileyen yurttaşlar Tepebaşı’nın çeşitli noktalarına yerleştirilen, 60 wattlık güneş enerjili şarj istasyonlarından akıllı telefonlarını ve tabletlerini ücretsiz şarj edebilecekler. Çalışma ile hem alternatif enerji kaynağı olan güneşten faydalanılmış hem de akıllı telefonların şarj sorununa çözüm üretilmiş olacak. Yetkililer ilk olarak Espark AVM önüne yerleştirilen şarj istasyonlarının kısa süre içinde belli başlı merkezlerde vatandaşalar hizmet vermeye başlayacağını kaydettiler.

Yeşil enerji konusunda önemli projeler üreten Tepebaşı Belediyesi, daha önce de hizmet binasının çatısını güneş panelleri ile donatmış ve ihtiyacı olan enerjinin yüzde 20’sini güneşten karşılamaya başlamıştı. Yine bu kapsamda inşası tamamlanma aşamasına gelen Eskişehir’in önemli merkezlerinden biri olacak Su Sporları Merkezi de tamamen yeşil bir bina olarak tasarlanmıştı.
Kaynak: İHA