Stk’larla Lisansüstü Eğitim Protokolü İmzalandı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) şehirle bütünleşmek ve geniş kitlelere etkin şekilde hizmet edebilmek amacıyla; Memur-Sen İl Temsilciliği, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği ve Aksaray Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ile işbirliği protokolü imzaladı.

Stk’larla Lisansüstü Eğitim Protokolü İmzalandı

İlk kez geçen yıl imzalanan ve alınan verim münasebetiyle bu yıl da tekrarlanan protokoller gereği oda mensupları, ASÜ’de tezsiz yüksek lisans yapabilecek. Senato Salonu’nda oda ve sendika yöneticilerini ağırlayan Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, Aksaray Üniversitesi’nin şehirle bütünleşen, sivil toplumla ve iş dünyasıyla ilişkilerini en üst düzeyde geliştirmek isteyen bir üniversite olduğunu söyledi.

Bundan 3 yıl önce ASÜ’de mastır ve doktora programlarının sayısının 6 olduğunu, şimdi ise yola 53 mastır ve doktora programıyla devam ettiklerini kaydeden Rektör Acar, “Bu rakamlar, son üç yılı ne kadar iyi değerlendirdiğimizin bir göstergesi olsa gerek” dedi.

Sivil Toplum Kuruluşlarıyla tezsiz yüksek lisans programlarına bu yıl da devam edeceklerini belirten Rektör Acar, “Şehrimize faydalı olmak için gayret gösteriyoruz. Protokolün gerçekleşmesinde emeği olan Sosyal Bilimler Enstitüsü yöneticilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Heyet, konuşmaların ardından ilgili protokolü imzaladı ve hayırlı olması temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA