Sivrihisarlıların Geleneksel Bayramlaşma Töreni

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen bayramlaşma töreni, bu Ramazan Bayramında ilçenin mesire yeri olan Uça Park'ta yapıldı.

Sivrihisarlıların Geleneksel Bayramlaşma Töreni
Bu yıl 10'uncusu düzenlenen bayramlaşma törenine Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Sivrihisarlılar Gençlik Grubu üyeleri de katıldılar.

Türkiye'nin her tarafında bulunan çok sayıda Sivrihisarlı, Ramazan Bayramında Sivrihisar ilçesine gelerek geleneksel bayramlaşma törenine katıldı.

Törende konuşan Sivrihisar Belediye Başkanı Hamit Yüzügüllü ''Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz bayramlaşma töreni için bu yıl da bir araya geldik. Uça Park'taki mesire yerinde bir araya gelerek birlik ve beraberlik içerisinde bayramlaşmayı gerçekleştiriyoruz. Sivrihisarlıların bu törene katılmalarından çok mutluluk duydum. İlerleyen günlerde el birliği ile yaşanabilir ve daha güzel günlere ulaşacak Sivrihisar hedefliyoruz. Uça Park'ın 135 dönümlük arazisinin içerisinde havuzlar ve piknik alanları bulunmaktadır ve Sivrihisar'ın oksijen deposu, güzel bir piknik alanıdır'' dedi.

Sivrihisarlılar mesire yerinde birbirleriyle bayramlaşıp kaynaştılar ve sohbet ettiler. Bayramlaşma töreninin sonunda; Sivrihisarlılar Gençlik Grubu üyeleri ile gençler, hep birlikte parktaki çöpleri toplayıp temizlik çalışması yaparak örnek bir davranış sergilediler.
Kaynak: İHA