Sarıgöl Üzüm Ovası Beyaza Büründü

Manisa'nın Sarıgöl ilçesindeki sofralık sultaniye üzüm bağları, üreticiler tarafından beyaz naylon kanaviçeyle örtülünce yemyeşil olan Sarıgöl Ovası beyaza büründü.

Sarıgöl Üzüm Ovası Beyaza Büründü

Sarıgöl'deki üzüm üreticileri, bağları doğal afetlerden korumak amacıyla örtü altına almaya başladı.

Üzüm hasatlarının Kasım ayına kadar devam ettiği Sarıgöl Ovası'nda bu yıl 70 bin dekarlık üzüm alanı koruma amaçlı örtü altına alındı. Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen yaptığı açıklamada, ’’Bağların dolu, yağmur, toz, çiğ ve kırağıdan koruması için her yıl Ağustos ayının ortalarına doğru örtü çalışmaları yapılırdı ancak bu yıl üzüm bağlarımız Temmuz ayının 15’inde erkenden örtülmeye başladı.

Sarıgöl Ovası şu an geniş alanı ile adeta açık hava sera gibi oldu. Sarıgöl ve köylerinde 85 bin dekarlık alanda sultaniye üzümü yetiştiriliyor. Ayrıca, 9 türde çekirdekli sofralık üzüm var. 2013 yılında meydana gelen dolu olayında büyük kayıp yaşanmıştı, bu yıl tam aksine üzüm bolluğu var. 2014 yılında ilçemiz çevresinden 400 bin ton yaş üzüm verimi bekliyoruz." dedi.

15 Ağustos itibari ile başlayacak olan üzüm kesim çalışmaları nedeniyle üzüm üreticilerine ürünlerini satmakta acele etmemeleri konusunda uyarıda bulunan Ülgen. "Her yıl üzümcü üreticilerimiz, sattıkları üzümün paralarını alamadıkları için mağdur duruma düşüyor. Bu yıl çok dikkatli olmalarını, üzümlerini peşin satmalarını tavsiye ediyorum. Üzümlerini satarken Ziraat Odası’na gelsinler firma hakkında gerekli bilgileri araştırarak söyleyelim. Biz çiftçilerimizin mağdur olmalarını istemiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: İHA