Ordu-giresun Havalimanı İnşaatı Sorunsuz İlerliyor

Deniz üzerine inşa edilen dünyanın ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında çalışmaların sorunsuz devam ettiği belirtildi.

Yapımına 2011 yılında başlanan ve Türkiye'de deniz üzerinde inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanında inşaat çalışmaları hızla sürüyor. Havalimanında yüzlerce kamyon gece gündüz dolgu çalışmalarına taş taşırken, üstyapı inşaatında ise binalar birer birer yükseliyor.
Ordu-Giresun Havalimanı Üstyapı Proje Müdürü Yüksel Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen mayıs ayında başlayan üstyapı inşaat çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.

Binaların kaba inşaatının tamamlandığını ifade eden Kahraman, "Gece gündüz demeden çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Hedefimiz üstyapı faaliyetlerini kısa sürede tamamlamak" dedi.

Terminal binasının kaba inşaatının tamamlandığını hatırlatan Kahraman, devam eden çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:
"Toplam alanı 3 bin 261 metrekare olan çok amaçlı garajın yapımına başladık. Daha önce bilindiği üzere terminalin E blokunun kaba inşaat çalışmasını tamamlamıştık. Yine D blokun da zemin katının kaba inşaatı tamamlanmış durumda. Aynı blokta kolon imalatına da başlamış durumdayız. Son olarak A blokun zemin katında çalışmalara başladık. Isı ve güç merkezi ile kapalı otopark binalarının temelini atmış durumdayız. Kısacası gece gündüz demeden tüm ekibimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Herkes projenin bir an önce tamamlanmasını amaçlıyor. Çalışanların bu yönüyle motivasyonu üst seviyede."
Üstyapı binalarının ince işçiliğine de kısa süre sonra başlanacağını hatırlatan Kahraman, şunları kaydetti:
"Artık kaba inşaatların sonuna yaklaşıyoruz. Bizim için zor olan kısımlar geride kaldı. İşin daha kolay ve zevkli bölümlerine doğru ilerliyoruz. Bu nedenle önümüzde hiçbir engelin olmadığını düşünüyoruz. Malzeme sıkıntısı yaşamıyoruz. İstediğimiz her türlü malzeme 24 saat içinde burada. Bu nedenle işin beklenenden de erken biteceğini tahmin ediyoruz. Bu konuda elimizden geleni yapıyoruz."
Kahraman, kule inşaatında belli bir bekleme sürelerinin olduğunu, artık bu sürenin geride kaldığını, bundan sonra kule inşaatına da devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA