Murat Göğebakan'dan oğluna: Erdoğan Tok'tan helallik al

Ünlü sanatçı Murat Göğebakan'ın oğluna İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'tan helallik alması yönünde vasiyet bıraktığı öğrenildi.

Murat Göğebakan'dan oğluna: Erdoğan Tok'tan helallik al
Uzun süredir kanserle mücadele eden şarkıcı Murat Göğebakan'dan kötü bu sabah haber geldi. Tedavisi yoğun bakımda süren Murat Göğebakan, bu sabah hayatını kaybetti.

“ERDOĞAN TOK'TAN HELALLİK AL”
Yerel seçim öncesi, Samsun AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından 22 Mart 2014 akşamı gençlik şölenine katılan ve sahneye çıkan Murat Göğebakan'ın sözleri herkesi ağlatmıştı. Oğluna ettiği vasiyeti sahneden binlerce kişiye açıklayan Göğebakan, “Doktorum bana'sana ilik nakli yapılması lazım' dedi. Çok para istemişlerdi, o kadar param yoktu benim ama Allah'ım vardı sorun değildi.

Bir gün Samsun'dan bir telefon geldi bana hiç unutmam, unutamam o telefonu görüşmesini. Oğlum Bülent'e ettiğim vasiyetim de vardır,'bir gün ölürsem git bu adamdan helallik al'. Ve o da 30 Mart akşamı İlkadım Belediye Başkanı olacak olan adam Erdoğan ağabeyim. Aynen şunları söylemişti telefonda'Yapabileceğimiz ne varsa kardeşlerin burada hazır' demişti. Allah razı olsun. Allah'ım hiçbir başkanımıza zarar vermesin. Erdoğan ağabeyimin bir lafı benim yüreğimi doldurdu yüreğimi” demişti.

“HAKKIM VARSA HELAL OLSUN”
Göğebakan'ın ölüm haberi tüm Türkiye'yi derinden yaraladığı gibi yakın dostu, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'u yasa boğdu. Başkan Tok, Murat Göğebakan'ın dile getirdiği o sözlerini tekrar tekrar hatırladığını belirterek, “Hakkım varsa helal hoş olsun” ifadesini kullandı.

Göğebakan'ın ölüm haberini alan Başkan Tok, Göğebakan ailesine ve sevenlerine Allah'tan sabır diledi. Başkan Tok yaptığı açıklamada, '5 yıl önce lösemi teşhisi konulan Murat kardeşimizin bu sabah tedavi gördüğü hastanede vefat ettiği haberinin ardından derin bir yara aldık.

Güzel yürekli bir insan, yaşama her zaman pozitif bakabilen bir kişiliği kaybetmenin acısı tüm Türkiye en derin duygularla yaşıyor. Seçim öncesi AK Parti Samsun Gençlik Kolları tarafından düzenlenen gençlik şöleninde söylediği sözleri aklımızdan çıkmıyor. Oğlu Bülent Göğebakan'a ettiği vasiyette oğlunun benden helallik almasını belirttiğini söyleyen Murat kardeşim için kelimeler kifayetsiz kalır. Türk sanat dünyası büyük bir çınarını kaybetmiştir. Başımız sağ olsun, Rabbim ailesine sabır versin' diye konuştu.
Kaynak: İHA