Karabağlarlar'da Çocuklara Tiyatro Eğitimi

Karabağlar Belediyesi Kültür Müdürlüğü çocukların ve gençlerin bu yaz tatillerini verimli geçirmeleri için tiyatro kursu düzenledi.

Karabağlarlar'da Çocuklara Tiyatro Eğitimi

Karabağlar Belediyesi Kültür Müdürlüğü ilçede yaşayan çocuk ve gençleri tiyatronun büyülü dünyasıyla tanıştırıyor. 13-20 yaş arasındaki çocuk ve gençlere yönelik düzenlenen kurslarda kursiyerler hem kişisel özellilerini geliştiriyor hem de tiyatronun incelikleriyle ilgili eğitim görüyor. Ücretsiz olarak verilen ve sekiz hafta sürecek kurslarda kursiyerlere, öykü, şiir, masal ve resimden drama yaratma, genel sahne bilgisi, rol ve mimik eğitimleri veriliyor. Eğitimler Karabağlar Belediyesi’ne ait Üçkuyular, Limontepe semt merkezleri ile Bozyaka Kültür Merkezi ve Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı’nda yirmişer kişilik gruplar halinde veriliyor.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla Karabağlar’da sosyal ve kültürel etkinliklere de önem vermeyi sürdürdüklerini belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu çocuklara ve gençlere yönelik gerçekleştirilecek etkinlikleri artıracaklarını söyledi.

İlçede yaşayan gençleri ve çocukları tiyatro kurslarına davet eden Başkan Selvitopu tiyatronun önemine değindi ve tiyatronun bireysel, sosyal gelişimi olumlu yönde etkilediğini söyledi.

Selvitopu, “ Tiyatro bireylerin sosyal ve kültürel gelişimleri için çok önemli. Biz de Karabağlar Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan çocukların bu sanatı öğrenmeleri için çeşitli kurslar düzenliyoruz. Ücretsiz olarak semt merkezleri ve kültür merkezlerimizde düzenlediğimiz kurslara ilçemizdeki gençlerin ve çocukların katılmalarını istiyoruz. Aileler de bu konuda yetenekli olan çocuklarını kurslara göndermeliler.” dedi.

Kaynak: İHA