İsrail'in Gezze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi

İsrail'in saldırılarını protesto için Kayseri'den Gazze'ye yürüyüş başlatan Tokluman ailesi, Reyhanlı ilçesine geldi.

Eşi Fatma, çocukları Talha (19), Harun (20) ve Zeynep (18) ile 22 Temmuz'da Gazze'ye yürüyüş başlatan Ali Tokluman, ailesiyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesine ulaştı. Vatandaşlar, 10 gündür yürüyen aile ile güzergahta yürüyüşe katılan 28 kişiyi ilçe girişinde karşıladı.
Reyhanlı öğretmenevinde gazetecilere açıklama yapan Ali Tokluman, yolculuğun yorucu ve meşakkatli geçtiğini, güzergahta 28 kişinin kendilerine destek verdiğini kaydetti.

Yola çıktıktan sonra sosyal medya üzerinden çok sayıda kişiden de destek gördüklerini belirten Tokluman, şunları söyledi:
"Yürüyüşümüz, Türkiye sınırları içinde olan ve kendini gerçekten az da olsa insan hisseden müslim, gayrimüslim tüm insanların bizimle olduğunu düşünüyoruz. Reyhanlı'da birkaç gün misafir olacağız. Yarın da Cilvegözü Sınır Kapısı'na gideceğiz. Birilerinin insanları katlettiği, öldürdüğü beldeye gidip, kötü insanlara 'artık öldürmeyi durdurun' diyeceğiz. Eğer ısrarcı olurlarsa 'bizi de öldürün, biz de Gazzeliyiz diyeceğiz. Eğer yine hızlarını alamazlarsa kendini insan hisseden herkesi öldürsünler, dünyaya sahip olsunlar."
Kaynak: AA