İlk Albümünü 'Sazuta'Sıyla Tanıttı

Kars Oyunları, Türküleri ve Ozanları Derneği (KOTODER) Başkanı ve gazeteci Salih Şahin, 12 parçadan oluşan ilk albümünün tanıtımını geçen yıl bağlama ile tar arasında yaptığı "Sazuta"sıyla yaptı.

Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bir Kuş Olsaydım" adını verdiği albümünü uzun bir emek sonucu ortaya koyduğunu belirterek, Kars'ın tarih ve kültür kokan bir şehir olduğunu söyledi.

Kentin kültürüne bir nebze olsun katkıda bulunmak amacıyla Kars türkülerinden oluşan albüm çıkardığını ve ailece müzikle uğraştıklarını dile getiren Şahin, "Çocukluğumdan itibaren Kars müziği ile uğraştım. Kars müziğini ve kültürünü tanıtmayı da kendime bir görev saydım. Son zamanlarda düğünlerde ve önemli günlerde Kars türküleri çalınmaz oldu ya da bazı kişiler bu türküleri kendi yörelerine mal ettiler" dedi.

Şahin, bu sebeple kent kültürünün yozlaşmaya başladığına ifade ederek, şunları kaydetti:
"Buna çok üzülüyordum. Özel bir çalışma yaptım. Çok sayıda Kars türküsü derlemiştim. Kendi sözünü ve bestesini yaptığım türküler var. Bu noksanlığı gidermek amacıyla albüm çıkardım. Albümde ilkler var. Tümüyle Kars türküleri albümü. Söz ve müziği bana ait. Aynı zamanda albümün yapımcılığını da üstlendim. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapımcı belgesi aldım. Bunlar bir ilk. 12 Kars türküsü var. Bir tane babama ait türkü var. Çok sayıda türkümüz var. İlgilier ve yetkililer destek olursa diğer türkülerimizi de gün yüzüne çıkarmak isteriz. Kars kültürüne katkım olmasını istiyorum. Kendi yapımım sazuta var. Yakında bunun da patentini alacağım. Bu da Kars'a özgü bir çalgı."
Kaynak: AA