İhracat Hedefinde İnovasyonun Önemi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, yeniliklere ulaşmak için çok çalışmak, başarılara giden yolda başarısızlıkları ve zorlukları da göze alarak Ar-Ge'ye yeterince kaynak ayırarak sabırlı olmak gerektiğini söyledi.

Kocasert, yaptığı açıklamada, TİM tarafından organize edilen İnovasyon Haftası'nda seçilen öğrencilerle birlikte, İsviçre'de çalışmalarını yürütmekte olan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'ne (CERN) 28-29 Temmuz tarihlerinde bir inceleme ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

İnovasyonun farkındalık düzeyini artırmak amacıyla yapılan ziyarette bilimsel çalışmaların ulaştığı noktayı yerinde inceleme fırsatı bulduklarını kaydeden Kacasert, "Açıkçası TİM olarak biz ihracatta 500 milyar hedefine nasıl yoğunlaştıysak ve bu hedefle birlikte anılıyorsak, 'inovasyon' merkezli gelişimin önemi ile de birlikte anılıyoruz artık. Biz CERN'de merak ve araştırmanın sonuçlarını yakinen gözlemledik. On yıllardır, farklı ülkelerden bir araya gelen bilim insanları araştırıyorlar ve keşfediyorlar ve insanlığa fayda sağlıyorlar" dedi.

İhracatçı penceresinden, inovasyon gözlüğü ile CERN'in kendilerine çok şey anlattığını vurgulayan "CERN'in bize anlattığı ne? Yeniliklere ulaşmak için çok çalışmak gerekiyor, başarılara giden yolda başarısızlıkları ve zorlukları da göze alarak Ar-Ge'ye yeterince kaynak ayırmamız ve sabırlı olmamız gerekiyor. 500 milyar dolar ihracat hedefinin tüm paydaşları için, inovasyon adına CERN'den alınacak çok ders var" diye konuştu.


Kaynak: AA