Genç Denizli Resim Kulübü Üyesi Elvan’ın Büyük Başarısı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli projesi kapsamında verilen resim kursu bir orta okul öğrencisinin hayallerini gerçekleştirmesine katkı sağladı.

Genç Denizli Resim Kulübü Üyesi Elvan’ın Büyük Başarısı
Genç Denizli Resim Kulübü tarafından verilen ücretsiz kurslara katılan Elvan Elkan, Güzel Sanatlar Lisesi'ni dereceyle kazandı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin başarıyla uyguladığı "Genç Denizli" projesi kapsamında yürütülen tiyatro, spor, fotoğrafçılık ve sinema, resim, karikatür ve hat sanatı gibi kulüp etkinlikleri bir yandan gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlarken, diğer yandan eğitimlerine de büyük katkı sağlıyor. Genç Denizli'nin eğlenme ve öğrenme imkanı sağlayan kulüp projesiyle yüzlerce genç, ilgi alanları doğrultusunda, uzmanlar tarafından ücretsiz kurs alma imkanına kavuşuyor. Bu kapsamda Genç Denizli Resim Kulübü'nde yaklaşık bir yıldır eğitim alan ortaokul öğrencisi Elvan Elkan, çok istediği Güzel Sanatlar Lisesi'ni dereceyle kazanmayı başardı. Liseye 7'inci olarak girmeyi başarabilen genç yetenek Elkan, öncelikle kendisine ve arkadaşlarına bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür etti.

Genç Denizli'nin düzenlediği kulüp etkinlikleriyle boş zamanlarını yararlı şekilde değerlendirdiklerini ifade eden Elvan Elkan, "Resim yapmayı çok seviyordum. En büyük hayalim ise güzel sanatlar lisesini ardından da fakültesini bitirerek ressam olmaktı. Genç Denizli Resim Kulübü'nün açıldığını, ücretsiz kurs verildiğini öğrendim. Yaklaşık bir yıl önce de kursa başladım" dedi

Resim yapmayı sevdiğini, ancak teknik konuda hiçbir şey bilmediğini ifade eden Elkan, "Teknik anlamda hiçbir şey bilmezken, burada derse başladım. Öğretmenlerim gerekli her şeyi öğretti. Bu bilgilerle çok istediğim Güzel Sanatlar Lisesi sınavını kazandım. Şimdi çok mutluyum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'a burayı açtığı için çok teşekkür ediyorum" dedi

Elvan Elkan'ın annesi Leyla Elkan ise çok mutlu olduklarını belirterek, "Öğretmenlerimize, Başkanımız Osman Zolan'a teşekkür ediyorum. Umarım kızım ressam olma hayalini gerçekleştirir. Burası bizim için bir başlangıç oldu" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA