Gazze'de gökten yağan ölüm fermanları

İsrail’in 8 Temmuz’dan beri Gazze’ye düzenlediği saldırılarda en az 1361 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. İsrail ordusu ise katliam yapmadan önce havadan bildiri atıyor.

Gazze'de gökten yağan ölüm fermanları
Hamas yetkilileri yaptığı açıklamada İsrail saldırıları sonucunda çoğu sivil olan 1300'ü aşkın kişinin hayatını kaybettiğini 7 bin kişinin yaralandığını belirtti.

56 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ
Birkaç kez yapılan kısa süreli ateşkeslere rağmen kesin bir anlaşmanın sağlanamadığı bölgede İsrail'in Gazze'deki BM okuluna düzenlediği saldırıda en az 15 kişi hayatını kaybetti. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun saldırı sonrası yaptığı sert açıklamada “Bu çok çirkin bir saldırı. Bunun hesabı verilmeli” dedi. İsrail ordusundan yapılan açıklamadaysa 8 Temmuz tarihinde başlatılan saldırılardan beri en az 56 İsrail askerinin hayatını kaybettiği açıklandı.

İsrail, Mısır'a ABD aracılığıyla yapılması planlanan ateşkes görüşmeleri için heyet gönderdi. Fakat Hem İsrail'in hem de Hamas'ın atşkes için önerdiği teklifler ateşkes sürecinin tıkanmasına yol açıyor. İsrail Gazze'deki tünellerin kapatılmasını ve roket stoklarının yok edilmesini isterken Hamas ise İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukaya son vermesi gerektiğini ifade etti.

GÖKTEN YAĞAN ÖLÜM FERMANLARI
Öte yandan İsrail ordusu katliam yapmadan önce havadan bildiri atıyor. Bildirilerde ise vurulacak yerler yer alıyor.