Düğün Arttı, Altın Düştü

Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Adnan Keskin, Ordu’da altın satışlarının eskiye oranla düştüğünü belirterek, “Eskiden 10 düğüne sattığımız altını şimdi 30 düğüne satıyoruz” dedi.

Düğün Arttı, Altın Düştü

Fındık hasat döneminin gelmesi ve düğün sezonunun başlaması sebebiyle altın satışlarında artış beklediklerini ancak yaşanan gelişmelerin bu beklentiyi hayal kırıklığına çevirebileceğini belirten Keskin, “Ordu’da ev yaptıran, düğün yapmak isteyen insanlar fındık dönemini bekler. Ancak bu yıl rekolte oldukça düşük. Ayrıca Ordu ekonomisinin lokomotifi olan Ulubey ve Kabadüz'de fındık olmaması kuyumcu esnafının Eylül ve Ekim aylarındaki endişesini arttırıyor. Fakat fındık destekleme paralarının bu süreçte ödenmesi üreticinin ve kuyumcu esnafının endişesini biraz olsun düşürebilir” diye konuştu

Düğün sezonunun başlamasına rağmen altın satışlarının beklenen düzeyde olmadığını da belirten Keskin, “Satışlar eskiye oranla düştü. Eskiden 10 düğüne sattığımız altını şimdi 30 düğüne satıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA