Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuruları 29 Ağustos 2014 Kadar Uzatıldı

Akdağmadeni Ziraat Odası Başkanı Eyyup Elmalı, 30 Haziran 2014 tarihinde son bulan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) müracaatlarının, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 29 Ağustos 2014 tarihi mesai bitimine kadar uzatıldığını söyledi.

Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuruları 29 Ağustos 2014 Kadar Uzatıldı

Çiftçileri, Çiftçi Kayıtlarını güncellemeleri konusunda uyaran Akdağmadeni Ziraat Odası Başkanı Eyyup Elmalı,“Daha önceki uygulama dönemlerinde çiftçi müracaatlarının yıl sonuna kadar sürmesi nedeniyle, ortaya çıkan çiftçi alışkanlıklarından bazı çiftçilerin 2014 üretim yılı ÇKS müracaatlarını, başvuru süresi içerisinde yapmadıkları görülmüştür. Bu çerçevede, olası çiftçi mağduriyetlerinin önlenmesi bakımından çiftçilerin 2014 üretim yılı ÇKS başvuru süreleri 29 Ağustos 2014 tarihi mesai bitimine kadar uzatılmıştır” dedi.

Herhangi bir sebeple ÇKS kayıtlarını güncelleyemeyen çiftçiler için 29 Ağustos 2014 tarihine kadar bir ek süre daha tanındığını söyleyen Elmalı, “Başvuru yapmayan çiftçilerimiz, tanınan bu süreyi iyi değerlendirerek, başvurularını yapsınlar. Çünkü bakanlığımız tarafından sağlanan tarımsal destekleme ödemeleri için ÇKS kaydı olmazsa olmaz bir şarttır. Biz çiftçilerimizin kayıtlarını güncellemelerini ve verilecek desteklerden yararlanmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA