Amatör Fotoğrafçılar Karacabey Longozu'nda

Karacabey ilçesinde bulunan Longoz Ormanları'nda yaşayan yaban hayvanlar, amatör fotoğrafçıların ilgi odağı oldu.

Doğa fotoğrafçıları Alper Tüydeş ile Okan Yavuz'un, "Karacabey'in Gece Gezenleri-Fotokapan" projeleri kapsamında, yaban hayvanlarını fotoğraflaması sonucu, ortaya renkli kareler çıktı.
Tamamen gönüllülük esasıyla bu işe giriştiklerini ifade eden Tüydeş, kısa sürede birçok gece gezen yırtıcı hayvanı görüntülemeyi başardıklarını ifade etti.

''Yaban kedisi, porsuk, ağaç sansarı, gelincik, yaban domuzu, çakal ve tilki'' gibi hayvanları fotoğraflamayı başardıklarını kaydeden Tüydeş, hedef türlerinde vaşak ve saz kedisi olduğunu belirtti.

Tüydeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şimdilik sadece Karacabey Longozu ile Büyük Ihlamur Ormanları'nda foto kapanları kurduklarını belirtti.

Buralarda görüntülerini elde etmek istedikleri türler olduğunu bildiren Tüydeş, şunları kaydetti:
"Bunların başında vaşak ve saz kedisi geliyor. Tabii bu türlerin peşine düşmeden önce varsayımlar üzerinden hareket ettik. Daha önceden ilçede hiç fotoğraflanamayan, yalnızca tarif edilen türler. Bilgi aldığımız bölgeleri inceliyoruz ve eğer yapısı bu tür canlılara uygunsa çalışmalara titizlikle başlıyoruz. Bu şekilde longoz ormanlarında yaban kedisini görüntülemeyi başardık mesela. Aynı ormanda daha önce hiç görülmemiş porsuk da görüntüledik."
Zaman zaman sığırların ve çobanlarının da foto kapanlara takıldığını belirten Tüydeş, bu yüzden foto kapanları bölge halkı ve özellikle çobanlarla yaptıkları istişarelere göre konumlandırdıklarını bildirdi.
Kaynak: AA