Adana'da Gazze Eylemi

İsrail'in Gazze saldırılarını Adana'da protesto eden bir grup kadın, cihat çağrısı yapıp, kurdukları “Hamas ile birlikte aynı davada ölmek için” yazılı stantta imza topladı.

Adana'da Gazze Eylemi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısı her geçen gün şiddetlenirken, tepkiler büyüyor. Saldırıları protesto eden, Gökkuşağı Yardım ve Dayanışma Derneği üyesi bir grup kadın, İsmet İnönü Parkı'nda toplanarak “Mescid-i Aksa için savaşmak, ölmek istiyorum” ve “Canlı kalkan olmak ister misiniz?” yazılı stantlar ve çadır açtı. İsrail aleyhinde çeşitli sloganlar atıp tekbir getiren kadınlar, cihat çağrısında bulunarak, çevredeki vatandaşlardan destek istedi. Ellerinde dövizler bulunan ve kefen giymiş kadınlar, bir süre oturma eylemi yaptı. Grup adına konuşan Fevziye Şenoğlu, İslam ülkelerinin duyarsızlığı nedeniyle Gazze'deki kanın çoğaldığını belirterek, şunları söyledi: “İsrail artık ekin tarlalarını, su kaynaklarını bile vurmaya başladı.

Ölenler, şehid olanlar bin 500'e yaklaştı. Amaç Gazze'yi tam işgal etmek, boşaltmak. Biz, Müslümanlar olarak buna karşı duruyoruz".

Oturma eyleminin ardından çeşitli sloganlar atan grup, Yağ Camii'ne yürüyerek minibüslere bindi ve Amerikan Konsolosluğu'na doğru hareket etti.
Kaynak: İHA