4 Bin Metrede Ordu Bayrağı

Ordu Doğa Sporları Derneği üyeleri tırmandıkları 3 bin 932 metre yükseklikteki Kaçkar Dağı'nın zirvesine Ordu Büyükşehir Belediyesi ve kulüplerinin flamasını dikti.

4 Bin Metrede Ordu Bayrağı

Ordu Doğa Sporları Derneği üyesi 11 dağcı, 26-27 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen faaliyette Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Yukarı Kavrun Yaylası’ndan 3 bin 932 metrelik Kaçkar Dağına zirve yaptı. Dernek başkanı Berk Karamustafa ve beraberinde Yılmaz Seferoğlu, Erdem Souksu, Yusuf Meraba, Elçin Meraba, Cüneyt Emeksiz, Burak Kurt, Müjde Kurt, Gökçe Türkmen, Bülent Ergün, Esengül Ergün’den oluşan 11 kişilik ekip 25 Temmuz Cuma sabahı erkenden Rize’ye yola çıktı.

Çamlıhemşin Ayder Yaylası üzerinden Yukarı Kavrun Yaylası’na ulaşan ekip 5 km’lik yürüyüş sonunda Mezovit Çayırı’na kamp kurdu. Günü dinlenerek geçiren ekip ertesi gün sabah 04.00’da zirve için yola çıktı. 2 km’lik çok zorlu bir etap sonunda ‘Kapı’ denilen 3 bin 550 rakımlı noktaya ulaşan ekip bir süre mola verdikten sonra kaya tırmanışları içeren sırt rotasını tırmanmaya başladı.

Sırt rotasının belli bir bölümünden ekibin bir kısmı tırmanışa devam etmeyerek ‘Kapı’ noktasında beklemeye geçti. Yılmaz Seferoğlu ve Erdem Souksu ikilisi zirve tırmanışına devam ederek 3 bin 932 metrelik Kaçkar Dağı’na zirve yapmayı başardı. Zirve defterine not düşmeyi ihmal etmeyen ikili bir süre zirvede zaman geçirip kuzeye göre daha basit olan güney rotadan zirveye çıkan turistlerle sohbet edip fotoğraf çektirdikten sonra inişe geçti. Yaklaşık 10 saat süren zirve faaliyeti kampa ulaşılarak son buldu.

BAŞKAN YILMAZ TEŞEKKÜR ETTİ
Ordu Doğa Sporları Derneği üyelerine teşekkür eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, bu ince düşünceleri için sporcularımıza teşekkür ediyorum. Sporcularımız Ordu Büyükşehir Belediyesi flamamızı Türkiye'nin en yüksek 4. dağı olan Kaçkar'a çıkartarak zirve yaptılar. İnşallah bizlerde Ordu Büyükşehir Belediyesi'ni yerel yönetimlerde zirveye taşıyacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA