Sokak Hayvanları İçin Su İsteği

Malatya Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Uğur, vatandaşlardan sokaktaki hayvanlar için kapı ve pencerelerinin önüne bir kap su bırakmaları çağrısında bulundu.

Sokak Hayvanları İçin Su İsteği

Uğur, yazın gelmesiyle birlikte sokak hayvanlarının su bulmakta güçlük çektiklerini ifade ederek, esnaf ve vatandaşlardan yardım talep etti. Sokakta yaşayan kedi, köpek ve kuşların su bulmakta zorlandıklarına dikkat çeken Uğur, "Vatandaşlarımız evlerinin önüne ve pencerelerinin kenarlarına bir kap su bıraksınlar. Aynı şekilde esnaflarımızdan da dükkanlarının önüne bir kap su koymalarını istiyoruz. Sokakta yaşayan dostlarımız su bulmakta güçlük çekiyor. Bir kap su ile onların bu sorununu çözmüş olacaksınız" dedi.

Yazın susuzluk sorunuyla karşı karşıya kalan hayvanlar için herkesin duyarlı olması gerektiğini belirten Uğur, "Sokakta kalan hayvanların yaşadıkları susuzluk sorunu hepimizin sorunudur. Bu nedenle duyarlı olup, bu hayvanlarımızın sorununu hep birlikte çözmeliyiz. Netice itibariyle pencere kenarına, kapıların önüne ve bahçeye konulacak olan bir kap su, sokak hayvanlarının susuzluklarına çözüm olacaktır" şeklinde konuştu.

Uğur, vatandaşlardan çocuklarına hayvan sevgisini aşılamalarını istediklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA