Ramazan Bayramı'nda Sinop'ta Turist Yoğunluğu

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Sinop'ta otellerde yer kalmadığı bildirildi.

TURSAB Sinop İl Temsilcisi Adem Tahtacı, Sinop'ta adeta turizm patlaması yaşandığını, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla otellerde yüzde yüz doluluk oranının yakalandığını söyledi.

Sinop'un son yıllarda turizmde büyük aşama kaydettiğini vurgulayan Tahtacı, "Sinema ve dizi film çekimleriyle de adından sıkça söz ettiren ilimiz tarihi dokusuyla ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. Tarihi cezaevi, Seyyit Bilal Hazretleri Türbesi, Balatlar Kilisesi, Akliman Fiyordu, İnceburun'daki seyir terası, Erfelek ilçesindeki Tatlıca Takım Şelaleleri, Ayancık ilçesindeki Akgöl ile İnaltı Mağarası ilgi gören yerler arasında bulunuyor. Bu ilginin önümüzdeki yıllarda da artarak süreceğini umuyoruz" diye konuştu.

Sinop'un, Türkiye'nin sembolü olduğunu nitelendiren Tahtacı, "İlimize her ilden turist akını var. Halkımızın turistlere karşı son derece saygılı ve konuksever davranmasının bu ilgide büyük payı var. Bunu en iyi şekilde değerlendirmeliyiz" dedi.

Kaynak: AA