Perşembe'de Tartışmalı Kurultay

Ordu’nun Perşembe İlçesi Dayanışma Meclisi ilk kurultayı tartışmalı bir ortamda yapıldı.

Perşembe'de Tartışmalı Kurultay

Perşembe Belediyesi Kamil Sönmez Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleşen kurultaya Perşembe Kaymakamı Ahmet Arık, Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, Perşembe Dayanışma Meclisi ve kurultay üyeleriyle birlikte çeşitli iş kollarında faaliyet gösteren Perşembeli iş adamları katıldı.

Perşembe Dayanışma Meclisi’nin 1. ve 2. çalıştayında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Perşembe Kurultayı İletişim Koordinasyon Başkanı Mevlüt Mehmet Aydın, yapılan çalışmaların anket sonuçlarıyla desteklendiğini belirtti.

“KURULTAYLAR ÇIKAR YERLERİ DEĞİL ÇALIŞMA YERLERİ OLMALI”
Bazı dernek temsilcilerinin “Hiçbir çalıştaya katılmayan isimlerin yönetime aday olmalarını istemiyoruz” sözleri üzerine salonda kısa süreli gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlikte araya giren Perşembe Kaymakamı Ahmet Arık, "Önceden gerçekleşmiş ikili anlaşmazlıkların bu kurultayda konuşulması yanlış olur. Bu şekilde davranmanız Perşembeye zarar verir" diyerek gerginliği gidermeye çalıştı.

Yaşanan gerginlikten sonra konuşan Ordulu iş adamı Cihan Aktaş ise, "Bu kurultayları kimse bir çıkar kurumu haline getirmesin. Bu şekilde olursa ben başta olmak üzere birçok iş adamının Perşembe’ye yatırım yapmasını engellersiniz, onları küstürürsünüz. Eğer bu şekilde olacaksa ben bu işte yokum" dedi.

Perşembe Dayanışma Meclisi Meclis Başkanlık Kurulu seçimi öncesi söz alan Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar da başkan olmakta ısrarcı olmadığını, makamların gelip geçici olduğunu belirterek her şeyin Perşembe için hayırlı olmasını istedi.

ARIK: "UÇ YATIRIMLAR DÜŞÜNMEYİN"
Kurultayda açıklamalarda bulunan Ahmet Arık, yapılan çalışmalara destek sözü verdi. Yapılan anketler sonucu Perşembe’nin eğitim alt yapısına 'Hayır' oranının fazla çıkmasına vurgu yapan Kaymakam Arık, "Ankette yüksek oranda hayır sonucu çıkmasına şaşırdım. Perşembe’de eğitim alt yapısı mükemmel değil ancak çok iyi durumda. Perşembe eğitim sıralamasında Ordu'nun ardından 2. sırada. Size söz veriyorum bundan sonraki kurultayda ilk sırada yer alacaktır. Verilen 'Hayır' oyları tamamen 'Evet' olacaktır" şeklinde konuştu

Kurultaya katılan bir vatandaş, Kaymakam Ahmet Arık'ın sağlıkla ilgili yaptığı “Çok büyük sağlık yatırımları beklemeyin” açıklamasına eleştiride bulundu. Bunun üzerine tekrar söz alan Kaymakam Ahmet Arık, "30 bin nüfuslu bir ilçeye hele hele de merkeze 10-15 kilometre yakınlıkta olan bir ilçeye uç yatırımlar büyük hastaneler düşünmeyin. Olabilecek yatırımlara yönelin. Bu kadar geniş çaplı kuruluşlar yapılmasını isteyerek devletimizi de zor duruma düşürmeyin" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalar ve eleştirilerin ardından yönetim kurulu üyeleri belirlendi. Yapılan açık oylamada tüm oyları alan, Kemal Bahtiyar Genel Başkan, Hayrullah Karadeniz Başkan Yardımcısı seçildi. Perşembe Dayanışma Meclisi Kurultayı Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Kemal Bahtiyar, tüm katılımcılara kurultay toplantısına katıldıkları için teşekkür etti.
Kaynak: İHA