(özel Haber) Karasu’da Bayram Tatilinde 700 Kişi Kurtarıldı

Bayram tatilinde Karasu'da boğulma tehlikesi geçiren 700 kişinin kurtarıldığı, 3 kişinin ise boğulduğu açıklandı.

(özel Haber) Karasu’da Bayram Tatilinde 700 Kişi Kurtarıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı cankurtaran ekibinin başı Mehmet Yılmaz, bayram tatilinde Karasu'da boğulma tehlikesi geçiren 700 kişinin kurtarıldığını, 3 kişinin ise boğulduğunu açıklarken, yaklaşık 3 yıldır cankurtaranlık yapan Emre Akyasan, Karasu sahilinde 21 kişilik cankurtaran ekip, 13 gözetleme kulesi eşliğinde 3 jet ski ile boğulma olaylarına hızlı bir şekilde müdahale ettiklerini söyledi.

Akyasan, Karasu sahilinde bayramın da gelmesiyle birlikte yoğunluk olduğunu ve boğulma vakalarının arttığını belirterek, “Yaklaşık 3 senedir bu işi yapıyorum, 3 senedir yaklaşık bin küsür kurtarışım var. Ramazan Bayramı’nda çok sıkıntı oldu, yani ilk günü deniz patladı. İlk gün yaklaşık 335 kişi aldık. Bugün de 300 kişiye yaklaştı. Halkımız çok duyarsız, milleti uyarıyoruz, 'Açılmayın' diyoruz, anons yaptırıyoruz belediyeden, kimse bizi dinlemiyor. Deniz böyle olduğu sürece hep sıkıntı. Zaten bizim cankurtaran sayımız da az. Sayının artması lazım. Belediyemiz bunlarla ilgilenecektir, bu sene olmadı ama bundan sonra inşallah daha iyi olacak” diye konuştu.

Bayramın ilk 2 günü toplam 3 kişinin boğulduğunu söyleyen Akyasan, “Bayramın birinci günü biz mesaiye başlamadan çok erken saatte bir kişi boğuldu liman tarafında. İkinci gün ise iki kardeş boğuldu, onları aradık. Arama çalışmalarının sonucunda bugün bir kardeşin cesedine ulaşıldı, diğer kişi için arama çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Boğulma anında insanların panik yapmaması gerektiğini söyleyen Akyasan, “Bir insanın öncelikle boğulurken panik yapmaması lazım, sakin olması lazım, birinci kural bu. Sakin olarak suyun üstünde durması lazım, su yutabilir. Bende su yutuyorum, bunda sıkıntı yok ama suyun üstünde kalması lazım. Panik yapıyor, suyun üstünde kalamıyor, biz gidene kadar çok su yutuyor, ya dibe batıyor kalp krizi geçiriyor ya da son anda kurtarıyoruz. Halkımız biraz daha duyarlı olursa çok iyi olacak” şeklinde konuştu.

Ayrıca röportaj esnasında cankurtaran ekibinin gelen anons üzerine jetski ile boğulma vakasına gidişleri anbean görüntülendi.
Kaynak: İHA