Kadın Girişimcilere Ceyhan Önerisi

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, Türkiye’nin ilk enerji üssü olacak Ceyhan’a yatırım davetinde bulundu.

Kadın Girişimcilere Ceyhan Önerisi

Amerika’nın en başarılı girişimcilerinin enerji sektöründe yer aldığını belirten Özden, kısa sürede Ceyhan’da yükselecek tesislerin başta hizmet olmak üzere birçok sektörde kadınlar için fırsatlar sunduğunu söyledi.

Geçtiğimiz mart ayında Dallas’ta görüştüğü Women’s Energy Network yetkililerini Adana’da ağırlamak istediklerini belirten Özden, “Kadın girişimcilerimizin Ceyhan’daki gelişmeleri yakından takip etmesini istiyoruz” dedi.

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı Esra Özden, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın “Ceyhan’da yatırımlara başlıyoruz” açıklamasının bölgeyi heyecanlandırdığını söyledi.

Bakan Yıldız’ın geçtiğimiz hafta Botaş International Limited (BIL) tesislerinde bölge iş insanlarıyla yaptığı toplantının önemli olduğunu belirten Özden, “Proje dört elle sarılacağız, Adana’yı Türkiye’nin ekonomisinin en büyük 4’üncü kenti yapacağız” dedi.

KAMULAŞTIRMA TAMAMLANDI
Bölgede petrokimya yatırımlarının önünü açacak en önemli projenin ‘Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’ olduğunu belirten Özden, “Bugüne kadar bölgede yeterli yatırım gerçekleştirilememiş olmasının nedeni mevzuat düzenlemesi ve kaynak eksikliğiydi. Akdeniz kıyısında oluşturulan 14 milyon metrekare alanda kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığını öğrendik. Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın konuya gösterdiği hassasiyetten son derece memnun olduk. Başta işletmecilik görevi verilen Adana Sanayi Odamız olmak üzere meslek odalarımız yerel yöneticilerimizle sadece Adana’nın değil, Türkiye’nin rüya projesinin hayata geçirilmesi için çaba sarf etmeliyiz” dedi.

SIRA YATIRIMCIYI ÇEKMEKTE
‘Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’ altyapısının hükümetin sağlayacağı kaynak ve mevzuat düzenlemeleriyle kısa sürede bitirilebileceğini, daha önemli çalışmanın bu bölgeye yatırımcı çekmek olacağını söyleyen Özden, bu çerçevede TOBB KGK olarak görev alabileceklerini kaydetti.

Geçtiğimiz Mart ayında Dallas’ta Women’s Energy Network yetkilileriyle görüştüğünü belirten TOBB Adana KGK Başkanı Esra Özden, “Amerika’da enerji sektöründe güçlü iş kadınları var. Bu grupla Dallas’ta bir araya gelme imkanı buldum. Bakü Tiflis Ceyhan Petrol Boru Hattı’nı, Ceyhan’da gerçekleştirilebilecek yatırımları konuştuk. Dünya petrollerinin önemli bölümünün taşındığı Ceyhan’la yakından ilgilendiler. Amerika’nın enerji sektöründe yatırımlarıyla tanınan kadın girişimcileri bölgemizde ağırlamak üzere bir program yapabiliriz” şeklinde konuştu.

BİRÇOK SEKTÖRÜ ETKİLEYECEK
Ceyhan’da rafineri, petrokimya, enerji gibi sektörlerin beraberinde birçok sektöre iş doğuracağına da dikkat çeken Özden, “Taşımacılıktan yemekçiliğe onlarca sektör Ceyhan’daki yatırımlarla hareketlenecek. Özellikle gelişecek hizmet sektöründe patronların kadın olmasını arzu ediyoruz. TOBB Adana KGK’nın yeni dönem çalışmalarında bu konuyu gündemimizden düşürmeyeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA