İtfaiyenin Hortumu Kısa Kalınca Yangını Köylüler Söndürdü

Torul ilçesine bağlı Kirazlık köyünde bir evde çıkan yangın, köy halkı tarafından söndürüldü.

Kirazlık köyünde oturan, 6 çocuk sahibi Turgut ve Cemile Bayrak çiftinin tek katlı ahşap evinin çatısında henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Yangın, yapının ahşap olması, çatıya hayvanlar için konulan ot ve samanın tutuşmasıyla kısa sürede büyüyünce itfaiyeye haber verildi.

Kısa sürede köye gelen itfaiye ekipleri, yol olmadığı için yanan eve yaklaşık 600 metre yaklaşabildi. İtfaiye aracının hortumu eve kadar uzatılamayınca ekipler yangına müdahale edemedi.
Evin yanmasını önlemeye çalışan köylüler, evlerindeki kova ve kaplarla su taşıyarak, yangını söndürmeye çalıştı. Evdeki eşyayı dışarı çıkartan köylüler, suyun yetersiz olması sebebiyle yangını söndüremeyince itfaiye aracındaki suyun kullanılması için çare aramaya başladı.

İtfaiye görevlileri araçtaki suyu evin üst kısmından geçen su kanalına boşalttı.
Kanaldan evin yakınına kadar gelen suyu yine kova ve kaplarla alarak alevlerin üzerine atan köylüler, yangını söndürmeyi başardı.
Evde çatının dışında ciddi hasar oluşmadığı belirtildi.
Turgut Bayrak, yangın sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, yemek yerken duman kokusu üzerine dışarı çıktığında çatının yandığını fark ettiğini söyledi.

Bağırmaya başlayınca sesini duyan komşularının yardıma koştuğunu anlatan Bayrak, "İtfaiyeye haber verdik ancak evime kadar yol yoktu. Bu nedenle itfaiye yaklaşamadı. Görevliler, evimin bahçesinden geçen sulama kanalına tanktaki suyu vermeye başladılar. Komşular da kaplarla kanaldan aldıkları suyu yanan çatıya döktü. Bayram olması nedeniyle köyümüz kalabalıktı. Çok sayıda komşum yardımımıza koştu. Çatı yangını ile kurtardık. Komşularımdan Allah razı olsun, onlar yetişmeseydi bayram günü evsiz kalacaktık" dedi.

Bayrak, yangın öncesi mutfaktaki sobasının yandığını ancak yangının sobadan kaynaklı olup olmadığını bilmediğini ifade etti.


Kaynak: AA