Havza'da 'Beyören Yayla Şenlikleri' Düzenlendi

Havza ilçesinde Beyören Yayla Şenlikleri düzenlendi.

Beyören Mahallesi Muhtarlığı ile Beyörenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği (BEYÖRENDER) tarafından organize edilen şenliklere, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Ziraat Odası Başkanı Fahri Şahin, Havza Belediyesi Meclis Üyeleri, hemşehri dernekleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, burada yaptığı konuşmada, Havza'da her geçen yıl festival ve şenliklerin sayısının arttığına işaret etti.
Bu tür festival ve şenliklere ihtiyaç duyulduğunu dile getiren İkiz, "Bu bizim için sevindirici bir durum. Önceden imrenirdim, Karadeniz'de düzenlenen etkinliklere. Şimdi ise bu güzellikler Havzamızda da yaşanıyor. Bu işlere hemşehri derneklerimizin öncü olması bizleri ayrıca mutlu ediyor. Tüm hemşehri derneklerine ilçemize yapmış oldukları hizmetlerden ötürü teşekkür ederim" dedi.

BEYÖRENDER Başkanı Emrullah Kaya ise derneğin faaliyetlerine değinerek, "İlkini düzenlediğimiz yayla şenliğini gelenekselleştirmek için elimizden geleni yapacağız. Bizlere destek olan başta Havza Belediye Başkanı Murat İkiz olmak üzere herkese teşekkür ederim" dedi.

Şenlik, çeşitli aktivitelerle devam etti.
Kaynak: AA