Fethiye'deki Koylarda Çevre Kirliliği İddiası

Fethiye'de geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan ancak teminat yakılınca ortada kalan Oyuk Tepesi'ndeki koylar, tatilcilerin bıraktığı atılar alınmayınca çöp yığınları oluştu.

Fethiye'deki Koylarda Çevre Kirliliği İddiası

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan koylardan bazılarında ihaleyi alan kişiler teminatı yakıp işletmeyi devir almayınca çevre kirliliği yaşanmaya başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Fethiye Belediyesi kendilerine ait olmadığı gerekçesi ile çöpleri almayınca cennet koylar çöplüğe döndü. Fethiye şehir merkezine en yakın plajların bulunduğu bu koylarda dağ gibi çöplerin birikmesi, yerli ve yabancı turistleri de şaşırttı. Koylarda bulunan tuvaletlerin kilitli olması nedeniyle tatilciler tuvalet
ihtiyaçlarını çevredeki ormanlık alanda yapmak zorunda kalırken sorunun biran önce çözümlenmesi istendi.
Tatil için Fethiye'ye geldiğini ve konaklama için Büyük Samanlık Koyu'nu seçtiklerini dile getiren Mürvet Demirci, "Ailem ile birlikte böyle güzel doğa ile iç içe bir yer olan Büyük Samanlık Koyuna her yıl tatil için gelmekteyiz. Önceki yıllarda geldiğimizde gerek koyun işletmecilerinden, gerekse de konum olarak koyun güzelliğinden çok memnunduk. Ama bu yıl için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Çöp konteynırları koyulmuş fakat, konteynırları boşaltan birileri yok ve her yer çöp içerisinde. Tuvalet ve duşları kullanamıyoruz. İnsanlar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek için ormana gidiyorlar. Böyle bir rezillik olmaz. Birilerine peş keş çekilince her zaman burada olduğu gibi halk mağdur oluyor. Eşim ve ailem ile birlikte yıllık iznimizi kullanmak için buraya geldik ve iznimiz gerçekten çok kötü geçiyor. Birileri bu kötü gidişe dur demeli" dedi

Tatil için Büyük Samanlık Koyunu tercih eden ve Konya'dan ailesi ile geldiklerini belirten Musa Büyükşahin ise, "Beş yıldır tatil için burayı seçiyorduk. Burayı tercih etmemizin sebebi ise denizi, çevresi ve ormanı ile bir cenneti anımsattığı içindi. Fakat bu yıl geldiğimizde ve koyu çöp içerisinde gördüğümüzde büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. Geldiğimiz gibi memleketimize geri döneceğiz. Çünkü bizim daha önce cennet olarak nitelendirdiğimiz yerden eser kalmamış" diye konuştu.

Tuvalet ve duş kabinlerinin kapılarında kilit olduğunu ve insanların ihtiyaçlarını gideremediğini söyleyen Nazif Köse de, "Böyle güzel bir yerde insanların temel ihtiyaçlarını karşılayacağı yerlerin kullanılmaması ve dalga geçer gibi kapılarına arızalı yazılması gerçekten çok yanlış bir davranış. İnsanlar tuvalet ihtiyaçlarını ormana giderek gideriyorlar. Yetkili kişiler bir an önce tam turizm sezonu ortasında bu rezalete dur demelidirler" dedi.

Kaynak: İHA