Aksu Karaöz Çepeli Göleti'nde Çalışmaların Yüzde 65'i Tamamlandı

Aksu Karaöz Çepeli Göleti çalışmalarının yüzde 65i'nin tamamlandığı bildirildi.

Devlet Su İşleri Antalya 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Karaöz Çepeli Göleti ve Sulaması Projesi'nin tamamlanmasıyla bölgede toplamda 4 bin 850 dekar tarım arazisinin suya kavuşmuş olacağını bildirdi.
İnşaatın yüzde 65 fiziki gerçekleşme seviyesine ulaştığını ve çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Özgür, çalışmanın bir an önce tamamlanması için emeği geçenlere teşekkür etti.
Özgür, 26 Mart 2013 tarihinde yer teslimi yapılarak başlanılan Aksu Karaöz Çepeli Göleti'nin gövde sıyırma kazısı, cebri boru montaj çalışmaları, cut-off kazısı, enjeksiyon işleri ve kondüvi betonu ile sulama inşaatının tamamlandığını vurgulayarak, göletin gövde dolgusuna ve dolusavak betonlarına başlandığını, çalışmaların yüzde 65'nin tamamlandığını kaydetti.

Projeyle 4 bin 850 hektar alanın borulu sulama sistemiyle suya kavuşturulacağını bildiren Özgür, Antalya Aksu Karaöz Çepeli Gölet'i ve Sulaması projesi tamamlandığında bölgeden 1 milyon 476 bin lira gelir artışı sağlanmasının beklendiğini belirtti.

Kaynak: AA