Adalet Bakanı Bozdağ, Yozgat'ta

Bodrum'da villalar arasında bulunan çöplerin biriktiği evde yaşamaya çalışan 57 yaşındaki Zehra Korudağ, bir taraftan da hastalıklarıyla mücadele ediyor.

İlçede, Milli Piyango bileti satışı yaparken Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı'na (KOAH) yakalanan Korudağ, Yokuşbaşı Mahallesi'ndeki bir gecekonduda trafik kazası sonrası bedensel engelli hale gelen 27 şaşındaki oğlu Deniz Korudağ ile hayata tutunuyor.
Giriş kapısı kırık, pencereleri olmayan, etrafı çöplerle dolu evinde ayakta durmakta zorlandığı gözlenen hasta kadın, kendisine yetkililerin yardım eli uzatmasını bekliyor. KOAH hastalığı nedeniyle ilaç kullanan Korudağ, öksürük nöbetleri nedeniyle güçlükle konuşabiliyor.
Evinin duvarları örümcek ağıyla kaplanan, mutfağı ve banyosu temizlik yapılmadığı için bulaşıklarla dolu Korudağ'ın evinde şebeke suyu da bulunmuyor.
Gazetecilere, yıllarca Milli Piyango bileti satarak yaşamını sürdürdüğünü ağlayarak anlatan Korudağ, "Bir dönem çöp arabalarından atık toplayarak yaşadım. Yaklaşık 8 yıl önce KOAH hastalığına yakalandım. Ayakta duramaz hale geldim. Şu an evimin için pislikten geçilmiyor. Banyo ve mutfak bulaşıklarla doldu. Nefes almakta güçlük çekiyorum. Çöpün içinde yaşıyorum. Günlerdir üzerimi değiştiremiyorum, temiz kıyafetim kalmadı" diye konuştu.

Evinde yılanların da bulunduğunu öne süren Korudağ, "Korkuyorum, yılanlar beni sokacak diye. Yatak odamda yılanlar var. Bazı yılanların kafasını kediler koparmış" dedi.

20 yıldır Bodrum'da yaşadığını ifade eden Zehra Korudağ, kendisine yardım eli uzatılmasını beklediğini kaydetti.

Çöp evde yaşayan kadına destek olunması için girişimlerde bulunan Ahmet Likoğlu ise, Bodrum'da yaşam mücadelesi veren yaşlı kadına destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA