Adalet Bakanı Bozdağ Yozagat'ta

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları tarafından 50 gün önce kaçırılan Musul'daki Türkiye Konsolosluğunda görevli polis memurlarından Doğan Yıldız'ın ailesini ziyaret etti.

Bozdağ beraberinden Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç ve Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ile birlikte, IŞİD militanları tarafından Irak'ın Musul Konsolosluğunda görevli konsolos ile birlikte kaçırılan Polis Memuru Doğan Yıldız'ın Sorgun ilçesine bağlı Çayözü Köyünde yaşayan ailesine bayram ziyaretinde bulundu.
Anne Gülderen ve baba Salih Yıldız ile bir süre sohbet eden Bozdağ, polis memuru Doğan Yıldız'ın kurtarılmasıyla ilgili yapılan çalışmaları öğrenmesi için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu telefonla arayarak baba Salih Yıldız'ı görüştürdü.
Aile ve köylülerle bir süre sohbet eden Adalet Bakanı Bozdağ, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Çayözü köyünü ziyaret ederek vatandaşlarla bayramlaştıklarını söyledi.

Bozdağ, "Çayözü köyümüze bayramlaşmak için geldik. Bayramlaştık, hasbihal ettik ayrılıyoruz. Burada da vatandaşlarımızla da görüştür. IŞID'in kaçırdığı evlatlarımızdan birisi bu köyümüzde onların ailesiyle bayramlaştık" dedi.

Polis memuru Doğan Yıldız'ın annesi Gülderen Yıldız ise Bozdağ'ın ziyaretinden duyduğu mennuniyeti dile getirerek, "Çok güzel şeyler söyledi, sağolsun. Ayaklarına sağlık, teşekkür etti. Başbakanımız inşallah bir şeyler yapacak, inşallah yavrularımızı bize kavuşturacak. Dışişleri Bakanı ile görüştürdü, çok güzel şeyler söyledi.

Umutluyuz bekliyoruz. Bugün 50| gün oldu, hiç haber alamadık" diye konuştu.

Baba Salih Yıldız ise, Bozdağ'ın kendilerine moral verdiğini ifade ederek, "Sağolusun bakanımız geldi memnun olduk, bize moral verdi, destek oldu. Devletimizden milletimizden Allah razı olsun çocuklarımızı bekliyoruz. Dışişleri Bakanı ile görüştük. Bakanımız 'ilgilendiğini, kısa zamanda çözüleceğini' söyledi, bize moral verdi, motive etti" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA