70 Yaşında Girişimci Olmaya Karar Verdi

İlerlemiş yaşına rağmen GESEM'in girişimcilik kursuna katılan Emekli albay Orhan Hamat'ın girişimcilik eğitimini tamamladığı bildirildi.

70 Yaşında Girişimci Olmaya Karar Verdi
Gediz Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Gediz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GESEM)'in ücretsiz olarak verdiği girişimcilik eğitiminden yıl sonuna kadar bin 750 kişinin yararlanacağı belirtildi.
Açıklamada, ilerlemiş yaşına rağmen eğitime katılan 70 yaşındaki emekli albay Orhan Hamat'ın seneler sonra tekrar öğrenci sıralarına oturduğu ve dersleri takip ettiği kaydedildi.
Girişimci olmaya karar veren 2 çocuk ve 3 torun sahibi emekli albayın KOSGEB'in 30 bin lirası hibe olmak üzere toplam 100 bin liralık devlet desteğinden yararlanarak kendi işyerini kurmak istediği ifade edildi.
Eğitimini başarı ile tamamlayan Orhan Hamat, günlük hayatta kullanılan eşyaları çevreci malzemelerden imal edip hem daha kullanışlı hem de daha sağlıklı hale getirecek bir iş kurmak istediğini belirtti.

Yeniden öğrenci olmanın keyfini yaşadığını söyleyen Orhan Hamat, "Bilginin yaşı yok, bilgi akılla birleşince ortaya müthiş bir enerji çıkıyor. İşte bu amaçla girişimcilik eğitimine katıldım. Yaşamım boyunca edindiğim deneyimleri, Gediz Üniversitesi'nde öğrendiğim bilgilerle harmanlayıp başarılı bir girişimci olmayı planlıyorum. Yıllar sonra yeniden öğrenciliğe dönmek çok keyifliydi, başta çocuklarım olmak üzere ailem de destekledi" diye konuştu.

Kaynak: AA