5 Vakit Camiye Gelen Çocuklara Ödül

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, müftülüğün camilerde açtığı Yaz Kuran Kursları devam ederken, Yeni Camide 5 vakit namaza gelen 12 çocuk ödüllendirildi.

5 Vakit Camiye Gelen Çocuklara Ödül
Çocuklara birer top ve forma veren müftü Oğuz Metin, camilerdeki cemaat sayısının artmasını istediklerini belirterek, öğrencilere teşekkür etti.
İlçedeki 40 camide müftülüğün açtığı Yaz Kur’an Kursları devam ederken, bazı camilerde de çocukları namaza teşvik etmek için ödüller konmaya başladı.

Yeni cami imamı İsmail Çoban da, bir ay süreyle 5 vakit namaza gelen 12 öğrenci için birer top ve forma satın aldı. Öğrencilerin ödülleri, Yeni camide namaz öncesi yapılan törenle dağıtıldı. Ödül alan çocuklar mutlu oldu. Hocalarına teşekkür eden Deniz Gencan, “Bunu hazırlayan tüm hocalarıma ve müftüye teşekkür ediyorum. Sevindim. Mutluyum. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Onur Delihasan da, “Öncelikle gene deniz ağabeyim gibi bütün hocalarıma teşekkür ediyorum. Kimi arkadaşlarıma göre benim evim daha uzak. Belki köpek macerası yaşadım. Ama sevinçliyim. Mutluyum.namaza devam edeceğim” dedi.

Mert Abraş ise, “Ben her gün camiye geliyorum. Hocam da bana hediye verdi. Onu çok seviyorum” dedi.

Camilerdeki cemaatin sayısı artırmak istediklerini anlatan Müftü Oğuz Metin de, “Bazı din görevlileri öğrencileri teşvik için hediye hazırlıyorlar. En çok 5 vakit namaza devam eden belirli bir süre bir ay gibi namaz gelen öğrencilere işte toptur formadır değişik hediyeler hazırlıyorlar. Burada da cami imam hatibi İsmail Çoban da öğrencilere bu şekilde hediyeler hazırlamış. Şu anda 12 öğrenciye top ve forma verdik namazdan önce. Teşekkür ettik kendilerine. Velilere, bu programı hazırlayan din görevlisine ve sponsor olanlara teşekkür ettik. Bu şekilde cemaatimiz gençleşsin ve artsın istiyoruz” dedi.

Çocukları mutlu etmek istediklerini anlatan imam İsmail Çoban, “Bu yarışmayı düzenledik. Çocuklarımıza verdiğimiz hediyeler küçük. Ancak manevi değerinin büyük olduğunu düşünüyorum. Onlar mutlu oldular. Biz onların mutluluğu için uğraşıyoruz. Önemli olan insana yatımdır. Çocuklarımız camiyi sevsinler. Namazı sevsinler. Biz bunun için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Cemaatimiz de bu konuda bizden desteklerini esirgemediler. Onlara da teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar. Var olsunlar” diye konuştu.

Kaynak: İHA