3. havalimanından çekinen Almanlar ağız değiştirdi

Türkiye'yi dünya ligine çıkaracak İstanbul'un 3. havalimanından çekinen Alman Lufthansa, ticari kaygılarla 'U' dönüşü yaptı.

3. havalimanından çekinen Almanlar ağız değiştirdi
Türkiye'yi dünya ligine çıkaracak 3'üncü Havalimanı'ndan çekinen Almanya'nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa, ticari kaygılarla 'U' dönüşü yaptı. Yeni havalimanı ile Türk Hava Yolları'nın (THY) güçleneceği endişesiyle projeye karşı çıkan Alman şirket, Atatürk Havalimanı'nda büyüme imkânı kalmayınca söylemini değiştirdi.

Şirketin Havayolları Türkiye, İran ve Irak Genel Müdürü Stefan Löcherbach 3'üncü Havalimanı'yla İstanbul'un Avrupa'daki diğer merkezlerle rekabet içine gireceğini belirtti. Löcherbach, 'Atatürk Havalimanı, Avrupa ile rekabet içerisinde ama çok dolu. Sistem bazen iyi yürümüyor, pasaport işlemleri yoğun oluyor. Dolayısıyla yeni havalimanıyla yolcularımıza daha iyi hizmet sunacağımızı düşünüyorum' diye konuştu.

VERGİLERİMİZ AZALACAK

Yeni havalimanı sayesinde Türkiye'de büyüme imkânları olacağını anlatan Löcherbach, bu kapsamda ödeyecekleri havaalanı vergileri gibi birçok masrafın da azalacağını ümit ettiklerini kaydetti. Löcherbach,'Yeni havalimanı yapıldığında daha fazla uçuş olacak ve merkez oluşturma konusunda daha da güçlenmiş olacağız' dedi.

THY İLE BAŞKA ORTAKLIK GÜNDEMDE
THY ile Lufthansa'nın SunExpress'teki ortaklığının başarılı olduğunu söyleyen Löcherbach, 'Turistik noktalara uçabilecek yeni bir platform olabilir' dedi.