Zonguldak'ta Restoranda İşlenen Cinayetin Davası

Gökçebey ilçesi Bakacakkadı beldesindeki restoranda 26 Ekim 2013'te çıkan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavgayla ilgili biri tutuklu 9 sanığın yargılanmasına başlandı.

Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, o tarihte 21 yaşında olan Serkan Arslan'ı silahla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Tayfun E. (19) ile tutuksuz 8 sanık katıldı.

Tayfun E, savunmasında, olaydan pişmanlık duyduğunu söyledi.

Söz konusu restoranda garsonluk yaptığını belirten Tayfun E, şöyle konuştu:
"Serkan Arslan ve yanındakiler bizden yemek istedi. 'Az yemek için fazla para alıyorsunuz' diye kavga çıkardılar. Biz personel olarak bir şey demedik. Yan masada oturan ve alkollü olan Durdu ve Cemil Akkay laf atınca Serkan Arslan ve yanındakiler karşılıklı olarak birbirleriyle tartışmaya başladı.

Grup arasındaki kavga sırasında hatırlayamadığım bir kişinin yumruk attığını gördüm. Daha sonra yaşamını yitiren Serkan Arslan ve yanındakiler argo konuşmalarının ardından 'Az sonra geleceğiz' diye uzaklaştı. Korktum. Patronum Erol Y'den eve gitmek için izin istedim ve üzerimi değiştirmek için lokantanın arka bölümüne geçtim. Bu sırada çekmecede bulunan silahımı aldım. Lokantadan çıktığım sırada sesler duydum. Dışarıda Fatih K'yı gördüm. Bu sırada Fatih K, 'Bizim çocuklara kim vurdu' diye bağırıyordu. Bağırmasının ardından bana vurmaya başladı.

Korkmaları için silahı ateşledim. Birilerini vurup vurmadığımın farkında değilim. Olayın bu hale gelmesin istemezdim. Silahımda asla mermi olmazdı. Bu, nasıl oldu anlamadım. Vicdan azabı duyuyorum. Rahmetlinin ailesinden af diliyorum."
Tutuksuz sanıklardan Gökhan M. de olay günü Serkan Arslan ve Emrah Ö'yü yanına alarak kendisine ait araçla söz konusu restorana gittiklerini ifade etti.


Kendileriyle ilgilenen garsonla tartışmadıklarını dile getiren Gökhan M, "Sucuklu yumurtanın az geldiğini söyledik. O sırada arka masadan biri 'Bunlar ne diyor' diyerek yanımızdan geçerken küfür etti. Daha sonra tartışma çıktı. Kapıdan dışarı çıktığımızda lokantanın sahibi Erol Y, Emrah Ö'ye çekiç salladı. Bu da Emrah'ın burnuna geldi. Daha sonra kavga çıktı. Biz arabaya doğru gittik."
Gökhan M, kendilerini korumak için sopa almalarının ardından lokantaya döndüklerini anlattı. Bu sırada lokantanın önünde iki kişinin bulunduğunu bildiren Gökhan M, "Erol Y'nin arkadaşımız Emrah Ö'ye vurduğunu gördük. Bize 'Buradan uzaklaşın' dediler. Biz de 'Arkadaşımızı alıp gedeceğiz' dedik. Emrah'ı alıp arabaya yaklaştığımızda Erol Y'yi elinde silahla gördüm. Garsonlar engellemeye çalışıyordu. Bu durumu görünce oradan kaçtık. Daha sonra Fatih K'yı yardım için aradık. Fatih K. yanımıza geldikten sonra olay yerine döndük. Bu sırada arkam lokantaya dönüktü. Silah sesi duyunca arkamı döndüm, Serkan Arslan'ın vurularak yere düştüğünü gördüm" dedi.


Tutuksuz sanıklardan Fatih K. ise olay sırasında alkollü olduğunu, bir anda Serkan Arslan'ın vurularak yere düştüğünü gördüğünü gördüğünü belirtti.

Serkan Arslan'ın annesi Sabire ve babası Şevket Arslan, sanıklardan şikayetçi olduklarını kaydetti.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.
Bakacakkadı beldesindeki restoranda, 26 Ekim 2013'te yemek nedeniyle çıkan kavgada, garsonlardan Tayfun E'nin, ruhsatsız tabancayla Serkan Arslan'ı başından vurduğu iddia edilmişti. Ağır yaralanan Arslan, kaldırıldığı Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde hayatını kaybetmişti. Tayfun E, olaydan sonra tutuklanmıştı.
Kaynak: AA