Uygulamalı Girişimcilik Kursları Açılacak

Küçük ve Orta ǖlçekli Sanayiyi GelişŸtirme ve Destekleme İdaresi BaşŸkanlığŸı (KOSGEB) Kırklareli Hizmet Merkezi Müdürü Tarık AltuntaşŸ, mahkumlara yönelik uygulamalı girişŸimcilik kursu açılacağŸını bildirdi.

AltuntaşŸ, makamında gazetecilere yaptığŸı açıklamada, 7 ile 17 Temmuz tarihleri arasında Pınarhisar ile Kırklareli Açık Cezaevinde mahkumlara yönelik uygulamalı girişŸimcilik kursunun açılacağŸını söyledi.
Kursların Kırklareli LJalışŸma ve İşŸ Kurumu MüdürlüğŸü (İşžKUR) aracılığŸı ile düzenleneceğŸini ifade eden AltuntaşŸ, şŸöyle devam etti:
"İl İstihdam Kurulu toplantısında alınan karara göre Pınarhisar cezaevi ve Kırklareli Açık Cezaevinde uygulamalı girişŸimcilik kursu açacağŸız. Amacımız mahkumların cezaevinden çıktıktan sonra topluma faydalı, yararlı insanlar kazandırmak, işŸ sahibi yapmak istiyoruz. 70'er saat sürecek kurslarımızda 60 kişŸiye ulaşŸmayı hedefliyoruz. Toplumun dinamik yapısı en alt tabaka olan girişŸimcilerdir. Bu girişŸimcilerin işŸ fikirlerini ortaya çıkartmak, doğŸru yönlendirmek ve ülke ekonomisine katkı sağŸlayacak girişŸimcileri yetişŸtirmek istiyoruz. DoğŸru işŸ fikri olan tüm girişŸimcileri destekliyoruz."
AltuntaşŸ, uygulamalı girişŸimcilik kurslarının Yrd. Doç. Dr. Sibel TokatoğŸlu ile Yrd. Doç. Dr. ArmağŸan Türk tarafından verileceğŸini kaydetti.

 
Kaynak: AA