Seydişehir'de Büyükbaş Hayvanlara Aşı Kampanyası

Seydişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, nodüler ekzantemi (Sığır çiçeği-Afrika hastalığı) hastalığının daha fazla yayılmaması için sığırlara aşı çalışmaları başlattı.

Seydişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ünüvar, yaptığı açıklamada, hastalığın vatandaşlar tarafından tanınması için eğitim çalışmalarına önem verdiklerini belirtti.

Hastalıkla ilgili afişler dağıtıldığını ifade eden Ünüvar, şunları kaydetti:
"İlçemizdeki 30 bin büyükbaş hayvan, bu kapsamda aşılama programına alınmıştır. Hastalık viral bir hastalık olup; sinekler aracılığı ile bulaşmaktadır. Bu durumda hayvan barınaklarında ve etrafında haşere mücadelesi bulaşma riskini azaltacaktır. Hastalıkla mücadelede hayvan hareketlerinin kontrollü olarak yapılması büyük önem arz etmektedir. Bu konuda hayvan sahiplerinin gereken duyarlılığı göstererek İlçe Müdürlüğü personellerimiz tarafından yapılan çalışma kapsamında hayvanlarını mutlaka aşılatmaları ve yetiştiricilerimizin hastalığa yakalanan hayvanlarını, hastalığın yayılmasının engellenmesi açısından gereken önlemlerin alınması için ivedilikle bağlı bulunduğu Seydişehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bildirmesi gerekmektedir."

Kaynak: AA