Selçuk Veteriner Fakültesi, Ab Ülkeleri İle Öğrenci Değişimine Hazırlanıyor

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 2000 yılında başvurduğu ve yaklaşık 13 yıllık bir çalışmanın sonrasında 2013 yılında tam üye olarak kabul edildiği Avrupa Veteriner Eğitim Kurumlarına (EAEVE) öğrenci göndermeyi ve mezunlarının AB ülkelerinde çalışabilmesini hedefliyor.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Güner, yaptığı açıklamada, Veteriner Fakültesi'nin EAEVE'den aldığı tam üyelik akreditasyonunun, öğrencilere verilen eğitimin AB standartlarına uygunluğunu gösterdiğini belirtti.

Avrupa Birliği'nde veteriner hekimlerin hareket kabiliyeti bakımından tıp, diş hekimliği, hemşirelik, eczacılık, gibi 8 meslekle eş tutulduğunu, bu 8 meslek grubundan mezun olanların, Avrupa Birliği'ne üye ülkelerdeki kişilere Avrupa Birliği'nde mesleklerini yapabilme hakkı tanındığını dile getiren Güner, mezun olan öğrencilerin Avrupa Birliği üyesi ülkelerde mesleklerini rahatlıkla icra edebilecek düzeyde olduğunu aktardı.
Selçuk Veteriner Fakültesi'nin yaklaşık 13 yıllık bir çalışma ve birikim sonrası 30 Ekim 2013 tarihinde EAEVE tarafından akredite edildiğini anlatan Güner, şunları kaydetti:
"EAEVE akredite ettiği fakülteleri belirli aralıklarla ziyaret ederek akreditasyon standartlarının uygulanıp uygulanmadığını denetlemektedir. Veteriner fakültelerinde iyi bir veteriner hekim yetiştirebilmek amacıyla verilen teorik ve pratik eğitimin kalitesi kadar hayvan haklarına, hayvan güvenliğine, hayvan refahına ve insan haklarına saygılı olma şartı aranan başlıca kriterlerdir. Fakültemiz 2019 yılında yapılacak olan genel değerlendirmede yeniden incelenecektir. Dolayısıyla EAEVE, öngördüğü bu uygulamalarda eksik ve kusurlar tespit ettiği zaman akreditasyonu geri alabilmektedir. Ayrıca EAEVE, belirlediği standartları, her sene farklı bir Avrupa ülkesinde toplanan genel kurullarda değerlendirmekte, bilimsel ve toplumsal beklentilere uygun olarak standart kalitesini sürekli yenilemektedir. Biz bu bilinçle fakültemizin elde ettiği bu başarının sürekli olması ve yeni kriterlere de uyum sağlaması amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz."
Kaynak: AA