Komek Yaz Okullarına Büyük İlgi

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nın 11 merkezde düzenlediği yaz okulunda 3 bine yakın öğrenci çok sayıda eğitici-öğretici faaliyetle hem öğrenerek hem de eğlenerek tatillerini değerlendiriyor. Öğrencilere dersler ve spor faaliyetlerinin yanında şehrin tarihi ve kültürel mekanlarına geziler de düzenleniyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye'nin Selçuklu, Meram, Karatay, Alavardı, Mengene ve Mümine Hatun Hanım lokalleri ile Dumlupınar, Büyükaymanas, Bosna-Hersek Sadrettin Kütükcü, Ertuğrul Gazi ve Harmancık kurs merkezlerindeki yaz okullarına toplam 2 bin 640 öğrenci katılıyor.
Yaz okullarında Kur'an-ı Kerim, dini bilgiler, hayat bilgisi, İngilizce, Arapça, resim, el sanatları gibi derslerin yanında masa tenisi, satranç, salon sporları ile uğraşan, müzik, el sanatları, diksiyon, tiyatro gibi eğitimlere katılan öğrenciler için doğa yürüyüşleri, kültür gezileri ve yarışmalar da düzenleniyor.
Öğrencilerin şehir kültürünü öğrenmeleri için Mevlana Türbesi, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi ve Sille'ye rehberler eşliğinde gezi düzenlenirken; yaz okulu süresince Çatalhöyük, Beyşehir, Alaaddin Camii, Sırçalı Medrese gibi tarihi mekanların yanında, Bilim Merkezi, 80 Binde Devri Alem Parkı, Japon Parkı, çeşitli fabrikalar, İtfaiye, seramik atölyesi, su arıtma tesisi gibi yerlere de geziler düzenlenecek.
Kültürel etkinliklerin yanında şehir merkezindeki parklarda ve kurs merkezlerinde kitap okumaları da gerçekleştiren öğrenciler, haftada 2 kez Büyükşehir Belediyesi'nin Selçuklu, Meram, Karatay, Mümine Hatun Hanım lokalleri ile Bosna Hersek Sadrettin Kütükcü Kurs Merkezi'ndeki havuzlara girerek yüzmenin keyfini yaşıyor.
Yaz Okulu'na katılan öğrenciler de tatillerini en güzel şekilde değerlendirmekten mutlu olduklarını belirterek, hem yeni bilgiler öğrendiklerini, yeni arkadaşlar edindiklerini hem de çeşitli etkinliklerle eğlendiklerini dile getirdiler.
Yaz okuluna katılan tüm öğrencilere Kur'an-ı Kerim, Elif-Ba cüzü, Peygamberimizin Hayatı, Şehir Rehberi gibi kitap ve cd'ler hediye edildi.
KOMEK yaz okulu 31 Ağustos'a kadar eğitim ve faaliyetlerini sürdürecek.
Kaynak: AA